Wereld Gehandicapten dag

7 Tips voor een onvergetelijke Wereld Gehandicaptendag

Op 3 december is het wereld gehandicaptendag. Wij geven u daarom met deze 7 tips een zetje in de goede richting om er samen met de cliënt of uw meest geliefde een geweldige dag van te maken.

3 tips voor in het zorghuis

1. Familie en verzorgers samen voor plezier!
Voor familie kan het vaak lastig zijn, wanneer een naaste niet meer thuis woont. Betrokkenheid creëren is daarom ontzettend belangrijk. Maak er voor iedereen een onvergetelijke dag van en nodig op wereld gehandicaptendag de familie uit voor de activiteitendag of om samen een hapje te eten in het zorghuis. De andere 3 tips in dit blog zijn speciaal voor familieleden geschreven, dus aarzel niet om dit blog met hen te delen.

2. Versier samen het zorghuis!
Het is wereld gehandicaptendag, dus het is feest! En bij feest horen natuurlijk versieringen. Van slingers tot ballonnen, maak het net als thuis gezellig en tover het zorghuis om tot een groot festijn. Als activiteit kunt u de versiering natuurlijk ook samen met de cliënten maken tijdens de dagbesteding. Op deze manier betrekt u alle cliënten en kunnen jullie er samen een speciale dag van maken!

3. Activiteitendag!
Plan een activiteitendag! Schakel de activiteitenbegeleiding in en organiseer een leuke dag voor jullie cliënten. Zo kunt u bijvoorbeeld een (spannende) speurtocht uitzetten voor de cliënten of ga aan de slag in de tuin en leer de cliënten kennis maken met het seizoen. Cliënten vinden het vaak heel fijn om onder de mensen te zijn, ongeacht wat ze doen. Meedoen kan daarbij al veel betekenen. Wanneer het niet mogelijk is om naar buiten te gaan, organiseer dan activiteiten binnenshuis! Met de Qwiek.up haalt u een dagje naar de Efteling of Holiday on Ice gemakkelijk naar het zorghuis.

Wereld gehandicaptendag

3 tips voor mantelzorgers

1. Iets uit eigen portemonnee?
Bij zorghuizen is er helaas niet altijd budget voor extra’s zoals leuke activiteiten. Trakteer als mantelzorger uw naaste op een bijzondere ervaring! Misschien is uw naaste fan van een bepaalde sport, dan kunt u samen zijn favoriete club bezoeken. Wellicht is hij helemaal weg van dieren en kunt u hem meenemen naar de dierentuin. Als mantelzorger kent u uw naaste als geen ander. Gebruik die kennis en maak er samen een geweldige dag van!

2. Probeer tijd vrij te maken!
Tijd is kostbaar, zeker als je niet zelf iets met die tijd kan doen. De zorgverleners in het zorghuis hebben misschien niet genoeg tijd om dingen buiten de standaard dagbesteding te doen, maak als mantelzorger wat extra tijd vrij en help een handje mee deze dag. Zorg dat u genoeg tijd vrijmaakt om op deze speciale dag veel samen te zijn met uw naaste. Zo voelt uw naaste zich gewaardeerd en betrokken op deze speciale dag.

3. Kies voor een activiteit buiten de deur!
Om de dag goed te beginnen is frisse lucht altijd een goed idee. Neem als mantelzorger het initiatief door bijvoorbeeld een stevige wandeling te maken of een gezellig terrasje te pakken. Kies iets geschikts waarvan het bekend is dat uw naaste ervan geniet en creëer een onvergetelijke dag voor u en uw naaste! Houden jullie van bewegen op muziek? Wellicht heeft uw zorghuis een Qwiek.melody In de buitenomgeving van het zorghuis staan. Wandel samen naar de Qwiek.melody, zodra jij langs loopt, speelt de Qwiek.melody muziek af. Om het hele nummer te beluisteren, moet je blijven bewegen. Het zorghuis kan ook uw favoriete nummers hierop afspelen en zo kan u met de Qwiek.melody genieten van een dans met uw naaste in de buitenruimtes van het zorghuis.

Tip voor beide partijen

7. Stichting GDAG
Stichting gehandicaptendag organiseert 100 regionale activiteiten om gehandicapten mensen samen te brengen en ze een geweldige dag aan te bieden. Wilt u weten of ook in uw regio plaats vindt? Kijk voor informatie op de site van Stichting GDAG.

Wij wensen jullie een fijne Wereld Gehandicaptendag! Hebben jullie zelf nog leuke tips die jullie met ons willen delen, stuur ons dan een berichtje via Facebook of marketing@qwiek.eu.

De leukste tips zullen wij delen op onze social media!