Activiteiten voor ouderen

Persoonlijke aanpak.

Veel bewoners van verzorgingshuizen zitten het grootste deel van de dag. Vrijwel alles wordt vóór hen gedaan. Er bestaan veel beweegprogramma’s die als activiteit voor senioren wordt aangeboden omdat de dementerende ouderen baat hebben bij meer bewegen. Echter zijn de activiteiten met senioren vaak te ingewikkeld of juist te eenvoudig wat er vaak voor zorgt dat de activiteiten voor senioren slecht bezocht wordt of op den duur helemaal niet meer. Qwiek heeft vanuit deze invalshoek producten ontwikkeld die de activiteitenbegeleiding voor de ouderen kan gebruiken om het aanbod beter op de individu af te kunnen stemmen.
Qwiek.up

Qwiek.up

De Qwiek.up is speciaal ontwikkeld voor de belevingsgerichte zorg. Dynamisch zintuigen stimuleren om onder- en overprikkeling te voorkomen en het welzijn van de cliënten te verhogen. Door doelmatig cliënten te prikkelen kan onbegrepen gedrag voorkomen worden. Denk hier bij aan verkramping, fysiek geweld en roepgedrag welke worden tegengegaan door het cognitief stimuleren van cliënten in verschillende stadia van dementie.

Qwiek.melody

Qwiek.melody

De Qwiek.melody is een laagdrempelige prikkel op gangen door middel van het afspelen van herkenbare muziek na het zien van beweging op gangen. Familie of activiteitenbegeleiding bezoekt de Qwiek.melody samen met de senioren en deint vrolijk mee op de muziek. Waar de andere producten actief ingezet worden in het zorgproces is de Qwiek.melody er op gericht om op een zeer laagdrempelige manier cliënten in beweging te brengen en ook een stukje sfeer te creëren middels herkenbare muziek.