Als zorgverlener de vakantie door met Qwiek

De productspecialist inspireert.

Wij krijgen vaker de vraag van onze klanten hoe andere zorghuizen de Qwiek.up inzetten. Onze productspecialisten komen natuurlijk dagelijks over de vloer in diverse zorghuizen en weten precies hoe de Qwiek.up daar ingezet wordt. Daarom gingen zij voor jullie op zoek naar een aantal unieke verhalen, ervaringen en inzetmogelijkheden voor de Qwiek.up om jullie te inspireren. Daarom is vanaf nu maandelijks een van onze productspecialisten: Jos, Coen of Thomas aan het woord.

De inspiratie van deze maand komt van productspecialist Jos.

Jos Kern productspecialist bij Qwiek

 

Als zorgverlener. de vakantie door

Als productspecialist van de Qwiek.up wil ik jullie inspireren om de Qwiek.up in te zetten als extra activiteit voor de bewoner, zodat ook zij het vakantiegevoel krijgen en jullie samen van kunnen genieten. Deze tips heb ik mogen krijgen vanuit jullie collega’s van andere zorglocaties.

Tip 1. Je eigen vakantiefoto’s delen met de bewoners via de Qwiek.up

Door de vakantiefoto’s of dagjes uit van jou en/of van je collega’s op een USB-stick te zetten en deze af te spelen via de Qwiek.up, creëer je een unieke beleving voor de bewoners. Maak foto’s van de omgeving, het strand, het eten op je bord en haal jouw vakantie het zorghuis in, je hoeft zelf nog niet eens op de foto te staan.

Deel deze tip zeker ook met je collega’s. Wellicht is het ook interessant om een oproep via de nieuwsbrief, intranet of familienet voor vakantiefoto’s te plaatsen.

P.S. wist je al dat je bij de nieuwe versie van de Qwiek.up ook video’s op een USB-stick kunt plaatsen?

Tip 2. Creëer een activiteit met de Qwiek.up die de bewoners doet denken aan vakantie

Met de standaard belevingsmodules die bij de Qwiek.up zitten, kun je ook een vakantiegevoel in het zorghuis creëren. Zeker wanneer het buiten veel te warm is voor de bewoners en het verstandiger is om binnen te blijven.

Zet bijvoorbeeld de belevingsmodule ‘boswandeling’ op en zet er 2 hometrainers voor. Zo kun je een fietstocht door het bos maken samen met de bewoner. Mijn contactpersoon bij een zorgbedrijf uit Antwerpen vertelde mij dit en zei: “mevrouw wilde nooit op de hometrainer fietsen, maar toen ze het mooie bos zag wilde mevrouw ook graag fietsen. Mevrouw had een ritje van 2 km gemaakt en was erg trots”.

Een ander voorbeeld is om de belevingsmodule ‘Lente en zomer’ af te spelen met de beelden van de zee. Vraag aan de bewoners wie gaat er mee naar de zee? Picknickmand, handdoek, strandbal, wellicht een strandstoel erbij en een klein voetenbadje en je hebt de ultieme beleving voor de bewoners gecreëerd.

Er zijn inmiddels ook een aantal nieuwe belevingsmodules voor de Qwiek.up die het vakantiegevoel nog meer kunnen versterken, zoals vakantie vieren in de Oostenrijkse bergen en een dagje uit met de bewoners naar de dierentuin. Zo zijn er nog vele voorbeelden te benoemen natuurlijk, dus laat vooral je creativiteit de vrije loop, maar stel de behoefte van de bewoner daarin wel voorop.

Heb je een leuk idee of verhaal met de Qwiek.up? Dan zouden wij het hartstikke leuk vinden als jullie deze met ons willen delen.

Maak kans op een Qwiek.up jubileumhoes!

Doorwerken in de vakantieperiode heeft ook voordelen ten opzichte van je collega’s. Zo heb je nog iets om naar uit te kijken als de rest terug komt en mag je in deze hitte samen met je bewoners waterijsjes eten, maar maak je ook kans op 1 van de Qwiek.up jubileumhoezen terwijl je collega’s op vakantie zijn.

Het enige dat je hoeft te doen is onze Facebookpagina liken en dit bericht delen!

Klik hier om naar de actie te gaan

Jubileum hoes voor de Qwiek.up van Qwiek