Qwiek workshops

Borg een optimale inzet met de nieuwe Qwiek workshops

Bij Qwiek vinden wij het belangrijk dat de producten op de juiste wijze geïmplementeerd worden. Speciaal daarom hebben wij voor de Qwiek.snooze en de Qwiek.up een geaccrediteerde workshop ontwikkeld.

Bij Qwiek vinden we het belangrijk dat de door ons geleverde producten ook echt een verschil maken in het leven en welzijn van de gebruikers (bewoners, medewerkers en familie). Wij ondersteunen hier al in door demonstraties, training bij levering, e-learning en ondersteuning waar nodig. Toch merken we dat op sommige locaties de producten nog niet hun weg hebben gevonden en geen verschil maken in het zorgproces.

Met de nieuwe Wet Zorg en Dwang voor de deur is het nog belangrijker dan ooit om bewoners te volgen in hun behoeftes en hier zoveel mogelijk op aan te sluiten om onbegrepen gedrag te voorkomen of te verminderen.

De aanschaf van een innovatie met veel potentie voor het welzijn van jullie bewoners, zoals de Qwiek.up, is een mooie eerste stap, maar deze goed implementeren kan nog wel eens uitdagend zijn. Onbekendheid, oude stigma’s ten aanzien van techniek of vernieuwing of tijdsdruk, kunnen de inzet en implementatie van innovaties bemoeilijken.

Daarom bieden we nu ook workshops aan bij onze producten. Zowel voor de Qwiek.up als voor de Qwiek.snooze is het mogelijk om een workshop te volgen. In de workshop geven we veel aandacht aan het vergroten van welzijn met onze producten zoals de Qwiek.up en de Qwiek.snooze, maar ook in de brede zin met andere interventies. Door dichter bij de behoeftes te komen van jullie bewoners zullen jullie deze beter kunnen signaleren en eventueel beïnvloeden.

Daarnaast geven we praktische handvatten hoe de innovaties te integreren in het zorgleefplan zodat deze een structurele rol kan spelen in het welzijn van jullie bewoners. Daarmee hopen we de kwantitatieve en kwalitatieve inzet van de producten tijdens en rondom het zorgproces te vergroten.  


Qwiek.up

Qwiek.up workshop

De Qwiek.up is een veelzijdig product met vele mogelijkheden in de toepassing van belevingsgerichte zorg. Tijdens de Qwiek.up workshop worden de volgende onderdelen behandeld en leert u binnen een halve dag:

Wanneer en hoe u de Qwiek.up kunt inzetten
Theorie over onbegrepen gedrag tijdens de ADL
Praktijk met het vijfstappenplan voor implementatie
✓ Hoe familie te betrekken
Stap voor stap aan de slag met de persoonlijke belevingsmodule

Meer informatie

Qwiek.snooze


Qwiek.snooze workshop

Borg een optimale inzet met de Qwiek.snooze workshop. Tijdens deze geaccrediteerde workshop leert u binnen een halve dag:

✓ Wanneer en hoe u de Qwiek.snooze kunt inzetten
✓ Theorie over muziek als hulpmiddel bij slaapproblemen
✓ Hoe de Qwiek.snooze als interventie kan worden ingezet bij uw bewoners
✓ U leert gebruik maken van alle functionaliteiten van de Qwiek.snooze
✓ Hoe u eenvoudig een persoonlijke muziekmodule kunt maken

Meer informatie