André Rieu in het zorghuis

De top 5 meest populaire belevingsmodules van afgelopen jaar

Afgelopen jaar hebben wij ons aanbod aan belevingsmodules wederom flink uitgebreid.
In dit blog delen wij de meest verkochte, de best ingezette én de meest populaire nieuwkomers van 2019.

1. Herinneringen ophalen met de familiemodule
Familie is onmisbaar in de zorg voor ouderen met dementie of mensen met een verstandelijke beperking. Het is dan ook niet gek dat onze Familiemodule helemaal bovenaan deze lijst staat. Het maken van een persoonlijke belevingsmodule is o.a. geschikt voor familie om contact te leggen met hun familielid, wanneer dit normaal gesproken lastig is. Het maken van een belevingsmodule met (oude) foto’s uit eigen provincie en ophalen van herinneringen is hier een voorbeeld van.

2. Dierengeluiden nadoen met de Boerderijleven belevingsmodule
Boerderijleven Ieder jaar opnieuw één van de meest geliefde belevingsmodules. Hoe dat kan? Wij krijgen van gebruikers vaak terug dat de Boerderij belevingsmodule veel interactie uitlokt bij bewoners. Denk bijvoorbeeld aan het benoemen van de dieren en het nadoen van bepaalde dierengeluiden. De variaties op deze belevingsmodule bestaan uit: Koeien en kalfjes, schapen, pony’s en paarden, varkens, geiten en kippen.

3. Reminiscentie toepassen met de Baby’s en Kinderen belevingsmodule
baby's en kinderen De belevingsmodule baby’s en kinderen is een van onze schattigste én meest gevraagde belevingsmodules voor de Qwiek.up. Schaterende baby’s, spetteren in het badje, een flesje geven en een wandeling met de kinderwagen; (her)beleef alles dat bij het grootbrengen van een baby komt kijken.

4. Een André Rieu concert in eigen huiskamer
André Rieu Combineer ouderen met André Rieu en er verschijnt direct een lach op hun gezicht. Vanaf het begin is deze belevingsmodule groot favoriet bij bewoners en nu nog steeds. Deze belevingsmodule wordt graag ingezet bij groepsactiviteiten, maar wij zien regelmatig dat deze belevingsmodule ook wordt ingezet tijdens zorgmomenten als afleiding.

5. Een dagje naar de Dierentuin
Dierentuin De combinatie van exotische muziek en rustige beelden van dieren (waaronder apen, giraffen en kamelen) zorgt zowel voor ontspanning als activering. Deze belevingsmodule is ook erg geschikt om in te zetten in groepsverband, maar geeft ook alleen fijne afleiding.

Beste nieuwkomer van 2019

Holiday on Ice belevingsmodules
Afgelopen jaar hebben wij een aantal prachtige nieuwkomers aan onze webshop toegevoegd. De twee Holiday on Ice belevingsmodules behoren daar zeker toe. Deze spectaculaire ijsshow zorgt voor veel interactie en heeft direct een sfeerverhogend effect, waardoor ze goed in te zetten zijn als ondersteuning voor de dagbesteding of activiteitenbegeleiding.

Nieuwsgierig naar onze nieuwste belevingsmodules? In dit blog delen wij alle nieuwe
belevingsmodules die wij het afgelopen jaar aan onze webshop hebben toegevoegd.