Cliënten van tanteLouise genieten van de belevingsmodule baby's en kinderen

Duizendste exemplaar van Qwiek.up voor tanteLouise.

Feest bij tanteLouise, waar donderdag op de locatie Kardinaal de Jonglaan een gloednieuwe Qwiek.up werd afgeleverd. De bijzondere product was het duizendste exemplaar dat de Limburgse producent Qwiek in de markt zette. De mijlpaal werd uitbundig gevierd met - hoe kan het anders - Limburgse vlaai.

Voor tanteLouise was het alweer de twaalfde Qwiek.up die werd aangeschaft. Het mobiele apparaat maakt het mogelijk om beelden te projecteren op plafonds of muren, ondersteund met rustgevende geluiden en muziek. Het product is speciaal ontwikkeld om het welzijn van de cliënten te verhogen en de zorg te ondersteunen. “Wij zetten de Qwiek.up in om onze bewoners te activeren. Tegelijkertijd hopen we zo een stukje rust te bieden tijdens de zorgmomenten”, zegt locatiemanager Katja Drost.

"De projecties, in combinatie met de juiste belevingsmodule, kunnen echt helpen om de cliënt af te leiden en ervoor te zorgen dat die wat rustiger wordt."

 

Productspecialist Jos Kern pakt samen met cliënten de duizendste Qwiek.up uit

 

Een beproefd hulpmiddel

Sociaalpsychiatrisch verpleegkundige Jantine Adriaansen heeft al de nodige ervaring met het gebruik van de Qwiek.up. “Op andere locaties van tanteLouise is de Qwiek.up een beproefd hulpmiddel. We zetten het vooral in bij cliënten die de zorg op dat moment niet als prettig ervaren. De projecties, in combinatie met de juiste belevingsmodule, kunnen in zo’n geval echt helpen om de cliënt af te leiden en ervoor te zorgen dat die wat rustiger wordt.”

Een derde van de Nederlandse zorghuizen

De Qwiek.up wordt inmiddels ingezet in een derde van de verpleeg- en verzorgingshuizen in het land. Zorginnovatiebedrijf Qwiek timmert al ruim vijf jaar aan de weg. “Wij proberen ons te onderscheiden door intensief samen te werken met onze klanten en gebruikers. Alleen op die manier kunnen we onze producten optimaal afstemmen op de wensen van de doelgroep”, zegt algemeen directeur Paul Voncken. Productspecialist Jos Kern is in dat opzicht blij met de samenwerking met tanteLouise. “Het is heel belangrijk dat de Qwiek.up op de juiste manier wordt toegepast. Dat maakt het een ideaal hulpmiddel in de zorg en kan de tijdsdruk voor de zorgmedewerker aanzienlijk verminderen.”