Leon Klinkers als Qwiek.ambassadeur

Meet the Qwiek.ambassadeurs – Leon Klinkers

Maak kennis met Leon Klinkers. Leon Klinkers is CEO van de Brightlands Innovation Factory. De Brightlands Innovation Factory is een startup eco system in de regio en is opgezet voor en samen met de 4 Brightlands campussen. Leon Klinkers is nauw betrokken geweest bij de eerste jaren van Qwiek.
Hoe ben je met Qwiek in contact gekomen?

Tijdens een startup evenement in 2013 waar ik een voordracht hield over hoe het is om een startup te zijn, heb ik voor de eerste keer met Chris gesproken. Een deel van mijn toedracht ging over de activiteiten als startup in China en dat was de reden dat Chris aan het einde van de voordracht naar mij toe kwam met de vraag of ik een keer langs wilde komen, omdat ze wellicht een product in China wilden lanceren.

Deze afspraak kwam er al snel en ik mocht toen langskomen in het pand van de oude muziekschool. Na samen om tafel te hebben gezeten, kwamen we erachter dat het Chinese avontuur toch iets verder lag dan gedacht.

Samen hebben we uiteindelijk de plannen voor de Nederlandse markt gestructureerd.

Leon Klinkers als Qwiek.ambassadeur

 

Wat was een van de leukste dingen die je in de samenwerking met Qwiek heb mogen doen?

Een van de leukste dingen die we samen hebben gedaan is het bedenken van de merknaam. In eerste instantie was de naam MYA (Move Your Age) bedacht. Daarmee gaven ze al aan dat de belangrijkste drijfveer het bewegen en activeren van oudere mensen was.  Na onderzoek kwamen we erachter dat MYA al in alle vormen en maten bestond voor merknamen en daarom niet echt geschikt was als bedrijfsnaam. Na een periode van brainstormen zijn we uiteindelijk op de naam Qwiek uit gekomen, zoals iedereen het nu kent.

Wat is volgens jou de kracht  van Qwiek?

Passie en gedrevenheid om een groot probleem op te lossen. Qwiek kijkt vanuit het probleem, verdiept zich daarin en zoekt dan pas vanuit daar verder naar de beste oplossingen. Als iets niet werkt, dan wordt het altijd weer vanuit een andere hoek bekeken en daarmee zetten ze alles op alles om iedere keer weer een passende oplossing te realiseren.

Wat is volgens jou de grootste ontwikkeling die Qwiek in 5 jaar heeft doorgemaakt?

Vijf jaar geleden hebben we samen in het businessplan een strategie opgezet waarbij er een lijn van drie Qwiek.producten ontwikkeld zou worden. Er was in die lijn één product waarvan we toen nooit hadden gedacht dat het zo succesvol kon worden, het was een mooie aanvulling op de rest van de producten. Maar nu vier jaar later is de Qwiek.up toch het meest succesvolle, maar vooral het waardevolste product geworden van Qwiek.