Nieuwste generatie van de Qwiek.up

Nieuwste generatie Qwiek.up

Gedurende de nazomer van 2014 is de nieuwste versie van de Qwiek.up geïntroduceerd. De Qwiek.up is er op gericht om cliënten in zorghuizen een positieve kamervullende belevenis te geven in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit kan enerzijds zijn als mentale activatie, maar anderzijds ook juist als ontspanning op onrustige momenten.

Personeel, vrijwilligers of familie kunnen de Qwiek.up inzetten op de momenten die hierom vragen. Zo kan een cliënt onrustig zijn tijdens de verzorging op bed, en hierdoor verkrampen. De Qwiek.up kan op dat moment worden ingezet om de was ervaring voor de cliënt positief te veranderen en het werk voor het personeel efficiënter en plezieriger te maken. De Qwiek.up zorgt voor een verbetering van de kwaliteit van leven van de cliënt en ontzorgt het personeel op momenten dat dit mogelijk is.

In de nieuwste generatie zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van de laatste bevindingen in de markt. Zo is de vormgeving licht aangepast om de ergonomie en het gebruiksgemak te vergroten en wordt er een vernieuwde toplaag gebruikt voor een hoogwaardige uitstraling.

" Wij hechten veel waarde aan  persoonlijke ervaringen."

In de nieuwste generatie zal gebruik worden gemaakt van belevingsmodules die het makkelijk maakt cliënten te voorzien van de thema’s die hen daadwerkelijk aanspreken. In samenwerking met mantelzorgers, verpleging en specialisten is er een scala van belevingsmodules ontwikkeld. Deze belevingsmodules zijn gesorteerd op thema en variëren van abstracte snoezel animaties tot rustgevende boswandelingen. Op deze manier kan de Qwiek.up gepersonaliseerd worden zodat er voor iedereen de juiste beleving gecreëerd kan worden. Omdat geluid een enorme invloed heeft op de juiste beleving, maakt de Qwiek.up het mogelijk een keuze te maken uit verschillende muziek fragmenten per onderdeel van een belevingsmodule.

Standaard wordt een Qwiek.up geleverd met 6 belevingsmodules, waarbij elke module een uniek thema heeft en tussen de 60 en 90 minuten aan virtuele projecties biedt. Qwiek werkt continu aan een uitbreiding van haar assortiment belevingsmodules en staat open voor verzoeken. Bekijk onze webshop voor het meest actuele aanbod.

Omdat Qwiek veel waarde hecht aan persoonlijke ervaringen is er ook bij de nieuwste Qwiek.up gedacht aan de familie, vrienden en/of mantelzorgers van de cliënt. Deze kunnen namelijk een eigen belevingsmodule creëren door foto’s op een usb stick te zetten. Dit wordt door de Qwiek.up automatisch vertaald naar een dynamische slideshow om een zeer persoonlijke sfeer te creëren.

Mocht u meer informatie willen, neem dan geheel vrijblijvend contact op!