De nieuwste belevingsgerichte oplossingen van 2019

Onze 10 nieuwste belevingsgerichte zorgoplossingen van 2019

In 2019 hebben wij weer een 10-tal indrukwekkende belevingsgerichte zorg oplossingen aan onze webshop mogen toevoegen, die wij hier graag met jullie delen. Van nieuwe belevingsmodules voor de Qwiek.up tot aan onze meest “slaapverwekkende zorginnovatie”, de Qwiek.snooze. Ontdek onze nieuwste pareltjes in dit jaaroverzicht.
Zorginnovatie 2019


Qwiek Snooze - De zorginnovatie bij slaapproblemen

Bovenaan de lijst; De Qwiek.snooze. Het muziekkussen dat de verbinding maakt tussen muziek en slaap en daarmee ondersteuning biedt bij slaapproblemen. De Qwiek.snooze neemt je mee in een persoonlijke muziekbeleving, waardoor je op een ontspannen manier in slaap valt en de kwaliteit van de slaap toeneemt. Ook geeft de Qwiek.snooze door middel van de ingebouwde sensoren inzicht in slaapgegevens en onrustige periodes, meer informatie over de Qwiek.snooze en zijn functionaliteiten vind u hier.

Qwiek.aroma
Qwiek.aroma - Dé geurbeleving voor de Qwiek.up

De Qwiek.aroma is speciaal ontwikkeld om door middel van geuren een extra beleving te bieden bij de belevingsmodules van de Qwiek.up. Met de Qwiek.aroma wordt het reukzintuig geprikkeld, waardoor gevoelens en herinneringen kunnen worden opgehaald. Zo creëert u met de Qwiek.up eenvoudig een totaalbeleving tijdens uw zorgmomenten door middel van beeld, audio en geur.

Qwiek workshops

Borg een optimale inzet met onze nieuwe workshops met accreditatie

Bij Qwiek vinden wij het belangrijk dat de producten op de juiste wijze geïmplementeerd worden. Speciaal daarom hebben wij voor de Qwiek.snooze en de Qwiek.up twee geaccrediteerde workshops ontwikkeld.

Qwiek.snooze workshop

Borg een optimale inzet met de Qwiek.snooze workshop. Tijdens deze geaccrediteerde workshop leert u binnen een halve dag:

✓ Wanneer en hoe u de Qwiek.snooze kunt inzetten
✓ Theorie over muziek als hulpmiddel bij slaapproblemen
✓ Hoe de Qwiek.snooze als interventie kan worden ingezet bij uw bewoners
✓ U leert gebruik maken van alle functionaliteiten van de Qwiek.snooze
✓ Hoe u eenvoudig een persoonlijke muziekmodule kunt maken

Meer informatie

Qwiek.up workshop

De Qwiek.up is een veelzijdig product met vele mogelijkheden in de toepassing van belevingsgerichte zorg. Tijdens de Qwiek.up workshop leert u binnen een halve dag:

Wanneer en hoe u de Qwiek.up kunt inzetten
Theorie over onbegrepen gedrag tijdens de ADL
Praktijk met het vijfstappenplan voor implementatie
✓ Hoe familie te betrekken
Stap voor stap aan de slag met de persoonlijke belevingsmodule

Meer informatie


Nieuwe belevingsmodules voor de Qwiek.up

In 2019 is onze Content Engineer Armand Meessen weer regelmatig op pad geweest om opnames te maken voor nieuwe belevingsmodules. Van swingende bigband ritmes en driftige rock-'n-roll tot beelden van een eeuwenoude botterscheepstimmerwerf, ontdek onze nieuwste toevoegingen hier beneden in het overzicht.

Thema Amusement


Holiday on Ice - tropicana

Belevingsmodule - Holiday on Ice Tropicana
Tropicana is een internationale reis vol zwoele muziek en beweging die u meeneemt van hippe straten tot kleurrijke en swingende beachclubs. De show is helemaal geïnspireerd en gebaseerd op de muziek van Barry Manilow, die onder andere met 'Copacabana' en 'Mandy' onuitwisbare wereldhits opleverde. Indrukwekkende orkestarrangementen, sensuele Latin-Pop, swingende bigbandritmes en driftige rock-'n-roll, u hoort het allemaal op de belevingsmodule Tropicana van Holiday on Ice.
 

Holiday on Ice - Platinum Belevingsmodule - Holiday on Ice Platinum
Holiday on Ice Platinum is speciaal opgezet ter ere van het 70 jarige jubileum van Holiday on Ice. De show neemt je mee door de verschillende tijdperken van “toen” tot “nu” gecombineerd met nostalgie, muziek en kostuums die aansluiten bij de vroegere glamour en tradities van Holiday on Ice. Een van de hoogtepunten uit deze show is de aanwezigheid van de vele kunstschaats legendes.
 

Klassieke muziek Belevingsmodule - Klassieke muziek
Speciaal voor de klassieke muziekliefhebber hebben wij in samenwerking met Stichting Muziek Jong voor Oud de belevingsmodule Klassieke Muziek ontwikkeld. De module bestaat uit twee ensembles; Eurasia Duo en Youngky & Sandrine. In het 900 jaar oude abdijcomplex Rolduc spelen de ensembles bekende nummers uit hun repertoire in de Rococo Bibliotheek. Deze belevingsmodule is ook zeer geschikt om in te zetten als rustgevende achtergrondmuziek.

Thema Reminiscentie
 

Vergeten Liedjes

Belevingsmodule - Vergeten Liedjes
Muziek brengt in beweging, ontroert en roept vaak herinneringen op. In samenwerking met Mevrouw Judith hebben wij daarom de belevingsmodule Vergeten Liedjes ontwikkeld. Het repertoire, dat gezongen wordt door Het Koor van Vergeten Liedjes, is aangepast aan de doelgroep en kijkers worden van harte uitgenodigd om mee te zingen. De belevingsmodule Vergeten Liedjes is ook leuk om in te zetten als groepsactiviteit!
 

Haven en boten

Belevingsmodule - Haven & boten
De belevingsmodule Haven & Boten neemt je mee langs verschillende havens en boten in Nederland. Deze belevingsmodule bestaat uit 5 variaties; Ga mee vissen op het Ijsselmeer met een kleine vissersboot uit Urk. Voorbereiding op het vissen, uitvaren, uitgooien van netten, binnenhalen en het sorteren van de vangst. Terugvaren naar de haven met de ochtend vangst. Op een historische, eeuwenoude botterscheepstimmerwerf wordt hard gewerkt aan de renovatie van diverse sloepen..

 

Thema Natuur

Vogels

Belevingsmodule - Vogels
Maak op deze belevingsmodule kennis met diverse vogelsoorten. Vogels zijn over de hele wereld te vinden. In 4 variaties bekijk je rustgevende natuurbeelden van volières met kleine muisparkieten tot grote, tropische en kleurrijke vogels in de dierentuin. Deze belevingsmodule werd tot stand gebracht in samenwerking met Burgers’ zoo Arnhem en Avonturia - de Vogelkelder.


Vooruitblik 2020
 

Belevingsmodule - Onderwaterleven Eind 2019

Belevingsmodule - Aarde (Lente 2020)

Belevingsmodule - Vliegtuigen (Lente 2020)

Seksualiteit & Intimiteit (14 februari 2020)