Een Qwiek.up voor Liv

Qwiek laat samen met 24 andere ondernemers de droom van de ernstig meervoudig beperkte Liv uitkomen.

Heerlen, 21 augustus 2018

Tijdens de droommachine werd er met 25 ondernemers uit Limburg hard gewerkt om 12 dromen van verschillende mensen uit te laten komen. Hiervan was de droom van de gehandicapte Liv er eentje.
Liv is 8 jaar oud en een vrolijke meid. Ze is ernstig meervoudig gehandicapt waardoor ze in een rolstoel zit en volledig afhankelijk is van zorg. Haar droom was om samen met haar vriendjes en vriendinnetjes van kinderdagcentrum ’t Steyntje een tripje te maken naar de dieren. Aangezien een uitstapje zoals dit een hele onderneming is en dus niet op frequente basis mogelijk is voor Liv, bedachten de 25 ondernemers van de droommachine dat de droom van Liv nog mooier zou worden als ze de mogelijkheid kreeg om op ieder gewenst moment naar de dieren te kijken. Een Qwiek.up bleek de uitkomst om haar droom uit te laten komen.

Daphne Evers van Laurel Landmarks, een van de ondernemers van de droommachine, vertelt: “Dat Qwiek ervoor koos om een Qwiek.up beschikbaar te stellen voor Liv en de andere kinderen van KDC ‘t Steyntje, was de klapper van de dag. Alle ondernemers waren ontzettend onder de indruk van het feit dat Qwiek zo’n grote bijdrage wilde leven. Iedereen was al geladen, maar door deze actie werden we met z’n alle nog meer gemotiveerd om alle dromen uit te laten komen.”

“Bij Qwiek krijgen wij dagelijks te maken met deze doelgroep en we weten dat het creëren van een beleving enorm belangrijk is, maar niet altijd even gemakkelijk door alle beperkingen”, vertelt Chris Rameckers, Commercieel directeur van Qwiek. “Met de Qwiek.up creëer je een beleving door middel van beeld en geluid waardoor je eenvoudig in kunt spelen op persoonlijke behoeften en de belevings- en fantasiewereld van de cliënt. We vinden het heel bijzonder dat wij met de bundeling van krachten van zoveel ondernemers de droom van Liv op deze manier uit kunnen laten komen, maar nog mooier dat we een hele groep kinderen hiermee een beleving kunnen geven. Het is echt een bijzondere vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. ”

Over Liv

Liv is een meisje van 8 jaar oud waar bij de geboorte een ernstige hersenbeschadiging is ontstaan als gevolg van zuurstoftekort. Hierdoor is de lichamelijke ontwikkeling blijven steken op ongeveer 3 maanden oud en het taalbegrip op 2 jaar.

Doordat Liv meervoudig gehandicapt is, is het lastig voor haar om echt te kunnen ontspannen en plezier te hebben. Hoewel ze zelf niet kan bewegen en in alles moet worden geholpen, geniet Liv van alles dat haar prikkelt en laat lachen.

Ze is 4 dagen per week bij kinderdagcentrum ’t Steyntje in Stein. Haar ouders zijn erg betrokken en doen en proberen zoveel mogelijk te regelen om de kwaliteit van leven voor Liv en haar vriendjes en vriendinnetjes te vergroten. Helaas zijn de budgetten binnen deze doelgroep vaak krap en niet toereikend om echt het verschil te maken voor de kinderen.

 

De droom van Liv uitgekomen door de Qwiek.up

 

Over de droommachine


De Droommachine zorgt ervoor dat een groep van mensen, ondernemers of collega’s samen de droom van iemand anders kunnen verwezenlijken. Door gebruik te maken van het netwerk achter het netwerk, zijn ze samen in staat om veel meer te bereiken en een gezamenlijke herinnering te creëren. Het proces maakt een droom waar en zorgt voor een bijzondere teamdynamiek, men gaat talenten van elkaar zien en stelt mensen in staat om door deze ervaring ook gedreven verder te bouwen in/aan het bedrijf.

Stel je eens voor dat je samen met een groep gedreven collega’s/ ondernemers de droom van iemand anders mag verwezenlijken.

Bekijk hieronder de samenvatting van de bijeenkomst van de Droommachine.