Baby's&Kinderen belevingsmodule voor de Qwiek.up van Qwiek

Qwiek.up belevingsmodules

In 2018 hebben wij weer 7 nieuwe belevingsmodules voor de Qwiek.up ontwikkeld. Onze content engineer Armand Meessen heeft 2400 minuten totaal aan opnames gemaakt en zo’n 520 uur achter de computer doorgebracht om de belevingsmodules vorm te geven.

De Qwiek.up belevingsmodules maken de beleving van de Qwiek.up compleet. De belevingsmodules worden altijd ontwikkeld met één of meerdere onderliggende doelen. Deze doelen lopen sterk uiteen, van bijvoorbeeld het activeren van de cliënt om ze aan te zetten tot beweging of interactie, tot het bieden van amusement, ontspanning of afleiding.

In onderstaand blog delen we de meest verkochte, de best ingezette én de nieuwste belevingsmodules van 2018.

Armand van Qwiek bezig met het filmen vaan een nieuwe belevingsmodule voor de Qwiek.up
De bestverkochte belevingsmodules van 2018

In de top 3 van de bestverkochte belevingsmodules van 2018 is een duidelijke voorkeur voor dieren terug te zien.

1. Boerderijleven

De boerderijleven belevingsmodule is de meest geliefde belevingsmodule van 2018. Van gebruikers krijgen we vaak terug dat het een belevingsmodule is die veel interactie uitlokt. Daarin zijn vooral het benoemen van de namen en het nadoen van de geluiden van de dieren favoriet. De variaties op deze belevingsmodule bestaan uit: Koeien en kalfjes, schapen, pony’s en paarden, varkens, geiten en kippen.

2. Dierentuin

Een dagje uit naar de dierentuin met de cliënten, wie wil dat nu niet? De combinatie van de exotische muziek en dieren maakt het dat cliënten het heel erg leuk vinden om naar te kijken. Zowel individueel als in groepsverband wordt deze belevingsmodule vaak ingezet.

3. André Rieu Vrijthof

Onze Limburgse trots blijft het ook ontzettend goed doen als belevingsmodule voor de Qwiek.up. Wanneer André Rieu wordt opgezet, is het vaak meteen feest. Toch is het ook een belevingsmodule die ook tijdens de zorgmomenten als afleiding wordt ingezet.

Andre Rieu vrijthof belevingsmodule

 

De nieuwe belevingsmodules van 2018

In 2018 hebben wij ook weer een vijftal nieuwe belevingsmodules ontwikkeld voor de Qwiek.up. Deze belevingsmodules zijn onder andere geselecteerd op basis van jullie wensen en ideeën voor nieuwe belevingsmodules. Hieronder zetten wij ze voor jullie op een rijtje:

 

Fit&Vitaal belevingsmodule met Olga Commandeur

1. Bewegen met Olga Commandeur

Niemand minder dan olympisch atlete en vitaliteitscoach Olga Commandeur, heeft speciaal voor mensen met dementie een bewegingsprogramma voor de Qwiek.up opgezet. Er zijn vijf variaties, de eerste vier variaties is bewegen op de stoel en de vijfde variatie is speciaal voor mensen die bedlegerig zijn.

Efteling belevingsmodule voor de Qwiek.up

2. Efteling

Een dagje naar de Efteling met de cliënten. Een geliefde belevingsmodule voor in de gehandicaptenzorg. Het sprookjesbos en de achtbanen zijn daar favoriet. Ook voor mensen met dementie is het een belevingsmodule met veel herkenbare beelden van het oudste pretpark van Nederland.

Oostenrijk belevingsmodule voor de Qwiek.up

3. Oostenrijk

De besneeuwde bergtoppen, de Krimml watervalen of een boottochtje op het meer. De Oostenrijkse beelden van het zomer -en winterseizoen zijn rustgevend en zeer geschikt om te ontspannen.

Oude ambachten belevingsmodule voor de Qwiek.up

4. Ambachten

Reminiscentie is een belangrijk onderdeel van belevingsgerichte zorg. Op de Ambachten belevingsmodule worden eeuwenoude beroepen in beeld gebracht; zoals het smeden, spinnen en weven, papier maken en wassen in de wasserij. De belevingsmodule is ontwikkeld in samenwerking met het Openluchtmuseum in Arnhem.

Huisdieren belevingsmodule voor de Qwiek.up

5. Huisdieren

Beleef de mooiste momenten met je favoriete huisdieren. Op de huisdieren belevingsmodule voor de Qwiek.up komen allerlei herkenbare en lieve huisdieren voorbij; Een wandeling met de hond, het knuffelen van katten en konijnen, het voeren van de kippen in de tuin, het uitvliegen van de duiven en luisteren naar het gefluit van de parkieten.

Baby's & Kinderen belevingsmodule voor de Qwiek.up

6. Baby’s en kinderen

De schattigste én meest gevraagd belevingsmodule van 2018 is ook beschikbaar in de webshop. Net zoals dieren, hebben ouderen ook een bijzondere band met baby’s en kinderen. Schaterende baby’s, spetteren in het badje, een flesje geven, luiers verschonen, een wandeling met de kinderwagen; (her)beleef alles dat bij het grootbrengen van een baby komt kijken.

Vakantie belevingsmodule voor de Qwiek.up

7. Vakantie

De vakantie belevingsmodule is de allernieuwste belevingsmodule van 2018. Beleef samen een vakantie in het zorghuis. Een bezoekje aan het strand, samen een ijsje eten of zwemmen in de zee. De meest herkenbare vakantie settings komen in deze belevingsmodule voorbij. Een ideale belevingsmodule om tot rust te komen en te genieten van het vakantie zonnetje.