Qwiek in Oostenrijk

Qwiek.up krijgt primeur op de nationale Oostenrijkse televisie

Dit jaar leverden wij onze eerste Qwiek.up in Oostenrijk, een land waar ze, zo vertelde Gerald Milcher van het ‘SozialhilfVerband’ Oostenrijk, de Nederlandse zorg als innovatief voorbeeld zien. De nationale Oostenrijkse nieuwsomroep besteedde deze maand uitgebreid aandacht aan onze zorginnovatie in het programma Zeit im Bild en Aktuell im Österreich op de nationale nieuwszender van Oostenrijk, ORF2 en wij zijn vereerd!

 

Oostenrijk kampt met dezelfde problematieken in dementiezorg als Nederland

In Oostenrijk wonen ongeveer 130.000 mensen met dementie in de zorghuizen. Deze zorghuizen ervaren dezelfde problematieken als de zorghuizen in Nederland. Alles moet door bezuinigingen strenge regels tegenwoordig sneller, beter en efficiënter, hierbij worden de persoonlijke behoeften en benadering helaas vaak vergeten. Qwiek stelt de cliënt centraal met de Qwiek.up, wat past binnen de terminologie van belevingsgerichte zorg, wat een nieuw fenomeen is in Oostenrijk.

Vanaf het moment dat wij met de Qwiek.up bij het Oostenrijkse zorghuis ‘Grazerstrasse’ in Bruck an der Mur in Juni binnenkwam, werd deze enthousiast ontvangen en waren ze zeer te spreken over de meerwaarde die het heeft voor de verpleegkundige alsmede de cliënten en familie.

Bekijk hieronder de uitzendingen: