Oude foto van Heerlen die gebruikt kan worden voor reminiscentie met de Qwiek.up

Tips & Tricks. Een belevingsmodule met (oude) foto’s uit uw eigen provincie

Een van de meest gevraagde belevingsmodules uit onze Qwiek klantenevaluaties is een belevingsmodule met foto’s uit de eigen provincie van het verzorgingshuis. Deze foto’s dragen bij aan de toepassing van de reminiscentietheorie binnen de zorg. In onderstaand blog leggen wij uit waarom dit zo belangrijk is en bieden wij u een lijst met sites waar u diverse foto’s uit verschillende provincies en van verschillende onderwerpen kunt vinden.

 

Reminiscentie toepassen met foto’s uit eigen provincie

Reminiscentie bestaat uit interventies om herinneringen op te halen en te presenteren. Dit wordt met name ingezet om onrust bij de cliënt weg te nemen en interactie te stimuleren. Binnen de dementiezorg liggen herinneringen van de bewoners vaak ver in het verleden. Wanneer je dan foto’s aanbiedt van steden of provincies, is het belangrijk om te kijken dat deze overeenkomen met de geboorteplaats of de plaatsen waar ze als kind vaak waren te vinden.

Houdt er wel rekening mee dat reminiscentie zich richt op ‘verwerkte’ herinneringen en niet op onverwerkte, slecht verwerkte of traumatische herinneringen. Reminiscentie gaat alleen op zoek naar herinneringen waar de deelnemer graag over praat. Laat bijvoorbeeld geen foto’s van de oorlog zien, wanneer je weet dat de bewoner deze op een negatieve manier heeft meegemaakt.

Nederlandse provincies

Hieronder hebben wij onder elkaar gezet waar je foto’s kunt downloaden van de Nederlandse provincies. Wanneer je een foto wilt downloaden, klik op de rechtermuisknop en klik op ‘opslaan als’. Let hierbij op dat je de foto opslaat in .Jpeg formaat.

Heerlen belevingsmodule Qwiek.up
Station Heerlen

 

Wil je meer uitleg over het maken van een persoonlijke belevingsmodule met foto’s uit de eigen provincie? Bekijk dan de video hieronder of download de instructies.

 Download de instructies

Zo maak je de USB-stick leeg
Wil je meer uitleg over het formatteren van je USB-stick? Bekijk dan de video hieronder.