Senioren dansen op muziek van de Qwiek.melody outdoor

Van Melody naar Melody Outdoor.

Wie kent hem nog? De Qwiek.melody, ook wel bekend als het zingende zebrapad. Enige tijd is de Qwiek.melody het decor geweest in diverse gangen van de zorghuizen. Een vrolijke noot die door middel van muziek zorgde voor meer beweging in het zorghuis. Inmiddels is onze Qwiek.melody doorontwikkeld tot een elegante muziekpaal die de buitenomgeving van het zorghuis net iets aantrekkelijker en verrassender maakt voor de bewoner én de zorgverlener.
De vrolijke noot in het zorghuis

Meer beweging en beleving in het zorghuis, dat was de gedachte van waaruit de Qwiek.melody werd ontwikkeld. Muziek zit dicht bij het motorische gebied in de hersenen, waardoor op het moment dat je muziek hoort, je direct wordt geprikkeld om te bewegen. Daar is bij de ontwikkeling van de Qwiek.melody dan ook rekening mee gehouden.

De Qwiek.melody speelt muziek af, wanneer jij beweegt. In de zorghuizen werden op de vloer voetstappen of een zebrapad aangebracht om de herkenbaarheid van de Qwiek.melody te vergroten. Wanneer je daar dan overheen liep, begon de muziek te spelen; Bewoners begonnen daardoor spontaan te dansen of bleven op en neer lopen totdat het hele liedje was afgelopen.

"Bewoners begonnen daardoor spontaan te dansen of bleven op en neer lopen totdat het hele liedje was afgelopen.

Van melody naar melody outdoor

Doordat de Qwiek.melody vaak op een centrale plek werd gehangen (bijvoorbeeld een gang), speelde er constant muziek af, wanneer er iemand voorbij liep. De muzieksmaak van de bewoners, lag echter niet volledig in een lijn met de muzieksmaak van het personeel. waardoor uiteindelijk, ondanks de beste bedoelingen, het gebruik van de Qwiek.melody afnam. Door middel van evaluaties en door de gebruiker te betrekken bij de doorontwikkeling, zijn wij uiteindelijk tot de oplossing gekomen om de Qwiek.melody geschikt te maken voor de buitenomgeving; De Qwiek.melody outdoor.

Het principe van de Qwiek.melody is volledig hetzelfde gebleven; zodra jij beweegt, wordt er muziek afgespeeld.

Wat betreft uitstraling en de features zijn er natuurlijk wel een aantal verschillen om voor een optimale beleving te zorgen in de buitenomgeving. Zo is de Qwiek.melody outdoor waterdicht en heeft hij verbeterde luidsprekers. De Qwiek.melody is een robuuste, maar elegante stalen muziekpaal die perfect in een mooie binnentuin past.

Qwiek.melody in buitenomgeving van het zorghuis

 

Dancing in the rain

Dansen in de regen is niet helemaal de bedoeling van de Qwiek.melody outdoor, maar het is zeker wel mogelijk. Wij weten allemaal dat bewegen in de buitenlucht nog gezonder is dan binnenshuis en dan natuurlijk het liefst niet in de regen, maar met een aangenaam zonnetje dat vitamine D uitstraalt. Dan voelt iedereen zich altijd net iets opgewekter. Bedenk daar nog eens muziek bij en het plaatje is compleet.

De Qwiek.melody outdoor is ideaal om in de buitenomgeving meer prikkels te creëren, zo maak je de tuin in het zorghuis tot een ware beleving. Deze beleving kan ook ingezet worden ter ondersteuning van diverse zorgmomenten. Zo kan muziek een goede ondersteuning zijn voor een fysiotherapeut of ergotherapeut om de cliënt te motiveren tot beweging. Ook voor de familie van de cliënten is het leuk om samen langs de Qwiek.melody te lopen en daarmee een extra interactiemoment of herinneringen te creëren.

Mw. Geelen beweegt op de muziek van de Qwiek.melody

 

De Qwiek.melody outdoor is op onze website terug te vinden onder de naam Qwiek.melody.  


Ga naar de Qwiek.melody pagina