Kinderen in Rijnstate kijken naar de Efteling beelden via de Qwiek.up

Voetballen tijdens een behandeling op de kindergeneeskunde.

Speciaal ontworpen Qwiek.up brengt unieke audiovisuele beleving naar Kindergeneeskunde Rijnstate.

Arnhem, woensdag 22 mei 2019 - Bij de kinderafdeling in Rijnstate klopt vandaag het geelzwarte Vitesse hart. Een geelzwarte Qwiek.up mét Vitesse logo en handtekeningen van het Vitesse elftal wordt vandaag officieel overhandigd door Stichting Jaimy. De Qwiek.up is al de derde van de afdeling kindergeneeskunde en wordt veelvuldig ingezet om door middel van projecties afleiding te bieden aan de kinderen die pijnlijke en vervelende behandelingen moeten ondergaan. De Qwiek.up werd mogelijk gemaakt door sponsor- en collectegelden van Stichting Jaimy.

Een uniek product tot stand gebracht door een nauwe samenwerking van 4 verschillende partijen; Rijnstate, Stichting Jaimy, Vitesse en Qwiek om 1 doel te bewerkstelligen; afleiding bieden aan kinderen van de nare situatie waarin zij zich bevinden. Het resultaat mag er zijn, want sinds vandaag, woensdag 22 mei 2019, is er op de kinderafdeling Rijnstate een uniek exemplaar van de Qwiek.up te vinden: Een zwarte Qwiek.up helemaal zwart met het logo van Vitesse, gele bestickering én handtekeningen in het geel van (oud)-Vitesse spelers.

De Qwiek.up maakt het mogelijk om beelden te projecteren op plafonds of muren, ondersteund met rustgevende geluiden en muziek. Het product is speciaal ontwikkeld om afleiding te bieden en de zorg te ondersteunen tijdens de zorgmomenten. Qwiek ontwikkelde deze unieke Qwiek.up in samenwerking met Vitesse, speciaal op verzoek van stichting Jaimy. Als extra verrassing ontwikkelde deze partijen samen ook een belevingsmodule met exclusieve beelden van Vitesse wedstrijden.

Een derde exemplaar van de Qwiek.up is zeer gewenst voor de kindergeneeskunde afdeling binnen Rijnstate. Sigrid Bouma, hoofd zorgteam kindergeneeskunde bij Rijnstate vertelt: “De Qwiek.up wordt door de eenvoudige bediening vaak en makkelijk ingezet om de kinderen af te leiden bij vervelende, nare of pijnlijke behandelingen. De afdeling kindergeneeskunde in het Rijnstate veel bezig is met Integrative medicine (integrale/ aanvullende zorg) waar het inzetten van de Qwiek.up heel mooi in het plaatje past. Wij zijn Stichting Jaimy dan ook heel erg dankbaar dat wij dit unieke exemplaar cadeau hebben gekregen.”

"De Qwiek.up wordt door de eenvoudige bediening vaak en makkelijk ingezet om de kinderen af te leiden bij vervelende, nare of pijnlijke behandelingen."

 

Vitesse speler plaatst handtekening op Qwiek.up

Stichting Jaimy Stichting

Jaimy is een initiatief van Hein en Tonny van Boxel. In 2001 overleed hun zoontje Jaimy op negenjarige leeftijd aan non hodgkin lymfoom, kanker. Jaimy zag gedurende zijn ziekbed dat er weinig speelgoed voorhanden was voor zijn medepatiëntjes. Om die reden is hij zelf gestart met het inzamelen van speel- en leermateriaal voor andere kinderen. Hein en Tonny van Boxel zetten Jaimy’s nagedachtenis voort met Stichting Jaimy. De Stichting voorziet de 5 kinderoncologische centra in Nederland en de kinderafdeling van het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem van geld en goederen, in het bijzonder speelgoed, om het verblijf voor de patiëntjes wat minder zwaar te maken. Alle schenkingen vinden altijd plaats in overleg met artsen en pedagogisch personeel.

Vitesse Betrokken

Jaimy was een echte Vitesse-supporter en daarom werd de link met Vitesse al snel gelegd. Zo werd Stichting Jaimy een regionale partner van Vitesse Betrokken. De partijen koesteren een warme band. Zo collecteert de stichting jaarlijks bij een thuiswedstrijd, worden patiëntjes uitgenodigd om wedstrijden bij te wonen en liepen er al enkele kinderen die verbonden zijn aan Stichting Jaimy mee in de line-up. Waar mogelijk versterken Vitesse Betrokken en de stichting elkaar. Clubicoon Theo Janssen zet zich in voor Stichting Jaimy.