Qwiek brengt de Qwiek.up aan het zorghuis

8 redenen waarom onze klanten kozen voor de Qwiek.up!

1. De Qwiek.up verhoogt het welzijn van de cliënt

Eén van de pijlers voor het welzijn van de cliënten is het aanbieden van een goede balans in prikkels. Veel mensen met een cognitieve stoornis (zoals bijvoorbeeld dementie) hebben een verstoorde prikkelverwerking waardoor zowel onder- als overprikkeling een veel voorkomend fenomeen is. Om hier goed mee om te kunnen gaan is het belangrijk dat per individu gekeken wordt waar deze behoefte aan heeft, immers wat bij de ene cliënt zorgt voor welzijn, kan voor de andere cliënt het totaal tegenovergestelde gevoel oproepen. De Qwiek.up helpt de zorgprofessional in het afstemmen van de prikkels op het niveau van de cliënt door de beelden en geluiden aan te passen door middel van de belevingsmodules.

2. De Qwiek.up draagt bij aan belevingsgericht zorg

De Qwiek.up is een waardevolle aanvulling op belevingsgerichte zorg. Of het nu gaat om een stukje Snoezelen of juist reminiscentie. De Qwiek.up is heel breed inzetbaar en brengt bij veel cliënten herinneringen naar boven, enerzijds door de mogelijkheid om via een persoonlijke belevingsmodule eigen foto’s te bekijken. Anderzijds zorgen de diverse modules ook voor persoonlijke herinneringen die naar boven komen, de abstracte beelden van natuur of juist de snoezelmodules maken het mogelijk om de eigen beleefwereld van de cliënt volledig hierop aan te passen.

3. De Qwiek.up verhoogt de kwaliteit van de zorg

Vanuit de praktijk komen er veel positieve reacties op het gebruik van de Qwiek.up tijdens de ADL zorgmomenten gedurende de dag. Het neemt een stukje tijdsdruk weg voor de zorgverlener.  “U kunt de cliënt een fijne tijdsinvulling geven, wanneer u met een andere cliënt bezig bent. Ook kunt u juist de verzorging gemakkelijker maken, doordat de cliënt meer ontspant door de afleiding tijdens de verzorging, wanneer de Qwiek.up aanstaat.” Astrid Joosten – dienstverlenend coördinator bij Dichterbij.

4. De Qwiek.up vergroot de betrokkenheid van familie

Samen met de familie kijken naar oude foto’s van vroeger ondersteund met de favoriete liedjes. De Qwiek.up biedt de mogelijkheid voor familie om op een hele laagdrempelige wijze een eigen USB stick in elkaar te zetten en samen te bekijken met de bewoner. Zo kan de familie makkelijk het gesprek aangaan en voelen ze zich betrokken om een zinvolle dagbesteding in te vullen middels de Qwiek.up.

Samen veel plezier beleven door een projectie van de Qwiek.up

 

5. De Qwiek.up verhoogt interactie

Mensen die zich al in de verdere stadia bevinden van dementie, zijn vaak moeilijk aanspreekbaar of te prikkelen en kunnen zich slecht uiten naar de buitenwereld. Met de Qwiek.up worden door herkenning van beelden emoties losgemaakt waardoor de alertheid en interactie tussen de bewoner en het hier en nu vergroot wordt. “Sommige mensen gaan het gesprek makkelijker aan en vertellen hen mooiste herinneringen, anderen weten tijdens de zorg veel beter aan te geven wat ze wel of niet prettig vinden en weer anderen beginnen op de muziek mee te deinen of te neuriën.”

6. De Qwiek.up brengt buiten naar binnen

“Cliënten kijken in de avond naar André Rieu op het Vrijthof, ze vragen voor hun jassen, want in hun beleving zitten zij ook op het vrijthof, buiten”. Een van de vele ervaringen die Astrid van Mulken meemaakt met het gebruik van de Qwiek.up bij de zorgcentra van Zuyderland. Met de Qwiek.up kun u voor de cliënt een beleving creëren alsof buiten naar binnen wordt gehaald, door een levensgrote projectie op de muur of plafond van bijvoorbeeld de landschappen in vier jaargetijden, lijkt het net alsof u u ook daadwerkelijk in de buitenomgeving begeeft. Bedlegerige cliënten krijgen zo weer de mogelijkheid om te genieten van hun favoriete buitenomgeving.

7. De Qwiek.up stimuleert beweging

De Qwiek.up brengt zowel de cliënt als de zorgverlener weer in beweging. Door middel van het inzetten van de Qwiek.up met de Fit en Vitaal modules, kunt u bewegen gemakkelijk en laagdrempelig integreren in de dagstructuur van bewoners, individueel of in groepsverband, in hun eigen woning. Daarnaast kan de Qwiek.up een ondersteuning zijn voor de activiteitenbegeleider of de fysiotherapeut. Ook is het een ondersteuning voor de activiteitenbegeleiders en fysiotherapeuten binnen uw organisatie. Het geeft de mogelijkheid om op een andere wijze de therapie en activiteiten invulling te geven.  “Al verscheidene keren hebben wij de Qwiek.up ingezet in de oefenzaal. Ze vinden dit geweldig. Bij de boswandeling blijft een heer hierdoor geconcentreerd fietsen. Normaal was hij gauw afgeleid.”

Qwiek.up belevingsmodule Bewegen
8. De Qwiek.up brengt plezier

Probeer de Qwiek.up vooral in zoveel mogelijk situaties in te zetten en u zult zelf zien hoeveel plezier de Qwiek.up geeft voor zowel cliënt, familie en verzorger. Samen genieten en een lach op ieders gezicht gegarandeerd!