Wereld Alzheimer dag 2020

Wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer - Wereld Alzheimer dag 2020

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Jong en oud’. Over de hele wereld wordt er op deze dag extra aandacht besteed aan dementie, ook bij Qwiek. In dit blog delen wij een aantal inspirerende verhalen van zorgprofessionals, kijktips & een leuk nieuwtje!

De zorg voor mensen met dementie is complex. Bij Qwiek vinden wij het daarom belangrijk om goed te blijven luisteren naar wat mensen met dementie, hun dierbaren en zorgverleners te zeggen hebben. Op deze manier proberen wij de zorg te ondersteunen met innovatieve oplossingen die goed aansluiten op de continu veranderende behoeften van mensen met dementie.

Lees hieronder 3 bijzondere verhalen van zorgprofessionals die dagelijks zorgen voor mensen met dementie. Benieuwd naar de verhalen die wij bij Qwiek dagelijks te horen krijgen? Op onze 'In de zorg met' pagina lees je de meest inspirerende verhalen van zorgprofessionals die werken in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Meer ervaringen

Alzheimer Nederland bedrijfsvriend

sbs6Kijk tip! Restaurant Misverstand
Iedere maandag om 21:30 uur op SBS6 

Een ontroerend en tegelijkertijd humoristisch programma over 9 mensen met dementie die tijdelijk als restaurantmedewerker aan het werk gaan. Het programma is gemaakt in nauwe samenwerking met Alzheimer Nederland.

npo1Kijk tip! “Wei”, zorgen voor pap
21 september om 20:25 uur op NPO2 

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Lees meer

Alzheimer Nederland
Activiteit: Gratis online Alzheimer Café
20 september van 14:00 - 15:30 uur

Alzheimer Nederland organiseert in het kader van Wereld Alzheimer Dag een landelijk, online Alzheimer Café – LIVE! Een gratis bijeenkomst voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere geïnteresseerden. Let op: vooraf aanmelden is nodig! Meld je hier aan

Alzheimer Nederland bedrijfsvriend

Nieuws! Qwiek is sinds kort bedrijfsvriend van Alzheimer Nederland

Omdat wij bij Qwiek het belangrijk vinden om ons steentje bij te dragen aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Zijn wij sinds kort Bedrijfsvriend van Alzheimer Nederland. Als Bedrijfsvriend zullen wij onze krachten bundelen met Alzheimer Nederland, zodat wij samen kunnen zorgen voor het welzijn van mensen met dementie en hun dierbaren. Wij verheugen ons op een mooie samenwerking!

Alzheimer Nederland bedrijfsvriend

Zorgprofessionals aan het woord - dementiezorg

Ilse

Belevingsgerichte zorg bij dementie

Zorgcoördinator, AnanzWoonzorgcentrum Nicacius 

Ilse is zorgcoördinator op een psychogeriatrische afdeling bij Ananz en vindt het leuk om door middel van belevingsgerichte zorg meer humor en creativiteit toe te voegen aan de dagelijkse zorgverlening voor mensen met dementie.

Lees het hele verhaal van Ilse

katja

Onbegrepen gedrag bij verschillende fases van dementie

 Manager intensieve zorg,, Vitalis Peppelrode

Katja werkt als manager intensieve zorg bij mensen met dementie. De Qwiek.up wordt door Katja succesvol ingezet en geïmplementeerd binnen de organisatie als hulpmiddel bij onbegrepen gedrag.

Lees het hele verhaal van Katja

Cindy

Welzijn als alternatief bij vrijheidsbeperkende maatregelen

Welzijnsmedewerker, Accolade zorgArendstate

Als welzijnswerker bij Accolade zorg is Cindy zeer betrokken bij haar cliënten. Welzijn staat hoog in het vaandel bij haar activiteiten en ze ziet welzijn dan ook als een alternatief voor vrijheidsbeperkende maatregelen zoals medicatie.

Lees het hele verhaal van Cindy