Familie ouderenzorg

Familie ouderenzorg.

De Qwiek.up is een zorg ondersteunend product speciaal ontwikkeld om het welzijn van de bewoner te verhogen. Het product biedt de mogelijkheid om in iedere ruimte een beleving te creëren door middel van projecties en geluid op de muur of het plafond.

De Qwiek.up is een veelzijdig product. Het ondersteunt de zorg bij situaties waar zorg verlenen niet altijd even makkelijk is, doordat er bijvoorbeeld onrust, dwalen en verveling optreedt. Dit wordt ook wel onbegrepen gedrag genoemd.

Mensen met dementie verliezen soms de grip op tijd of omgeving, met onder- of overprikkeling als gevolg. Persoonlijke beelden en geluiden, afgespeeld via de Qwiek.up, zorgen op dat moment voor herkenning en rust bij de bewoner.

Voor u als familielid is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Qwiek.up. Dit kan op twee manieren. Enerzijds door te kiezen voor de standaard belevingsmodules zoals de Boswandeling of André Rieu. Anderzijds is het mogelijk om zelf een persoonlijke belevingsmodule te maken en zo oude video’s en foto’s te bekijken via de Qwiek.up.

Familie gehandicaptenzorg.

De Qwiek.up is een zorg ondersteunend product speciaal ontwikkeld om het welzijn van de cliënt te verhogen. Het product biedt de mogelijkheid om in iedere ruimte een beleving te creëren door middel van projecties en geluid op de muur of het plafond.

De Qwiek.up is een veelzijdig product. Het ondersteunt de zorg bij situaties waar zorg verlenen niet altijd even makkelijk is, doordat er bijvoorbeeld onrust, agressie en verveling optreedt. Dit wordt ook wel moeilijk verstaanbaar gedrag genoemd.

Mensen met een beperking verliezen soms de grip op tijd of omgeving, met onder- of overprikkeling als gevolg. Persoonlijke beelden en geluiden, afgespeeld via de Qwiek.up, zorgen in deze situaties voor herkenning en rust.

Voor u als familielid is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Qwiek.up. Dit kan op twee manieren. Enerzijds door te kiezen voor een van de standaard belevingsmodules zoals de Boswandeling, Efteling of Caleidoscoop. Anderzijds is het mogelijk om zelf een persoonlijke belevingsmodule te maken en te bekijken via de Qwiek.up.

Qwiek.up familiemodule

De Qwiek.up familiemodule is een lege belevingsmodule (USB-stick) waarbij u uw eigen foto’s en muziek óf video’s gemakkelijk via de Qwiek.up af kunt laten spelen.

U bestelt een lege belevingsmodule die wij speciaal voor u klaarmaken zodat u gemakkelijk eigen foto’s en muziek óf video’s vanaf uw computer hierop kunt plaatsen. Wanneer u de familiemodule in de poort van de Qwiek.up stopt, creëert de Qwiek.up zelf een slideshow mét begeleidende muziek.

Heeft u zelf geen muziek? Geen nood! De familiemodule is standaard uitgerust 3 begeleidende muzieknummers!

Klik hier en ga naar de Qwiek.up familiemodule

Maak een Persoonlijke module.

Bij Qwiek horen wij regelmatig dat het voor familie lastig kan zijn om tijdens een bezoek aan het verzorgingshuis contact te leggen. U kunt de Qwiek.up als familielid inzetten ter ondersteuning van de communicatie door gebruik te maken van een persoonlijke belevingsmodule.

Een persoonlijke belevingsmodule kan worden gevuld met:
Foto’s (.JPEG) en geluid (.MP3)
Video’s (.MP4)

U plaatst deze op een lege USB-stick en de Qwiek.up maakt er een unieke interactieve beleving van.

Tip. Foto’s van uw telefoon naar een belevingsmodule zetten? Dat kan eenvoudig met fotoscan van Google.

Familie.documenten

Hieronder vindt u de belangrijkste documenten voor de implementatie van de Qwiek.up. Let op! Van een aantal documenten zijn er 2 versies beschikbaar; gehandicaptenzorg en ouderenzorg.

Door op de vakjes te klikken, kun je de documenten bekijken, downloaden en printen.