Hoe komt een Qwiek innovatie tot stand?


Innoveren in de zorg start niet met een goed idee. Dat klinkt misschien raar, maar een succesvolle zorginnovatie start bij het doorzien en begrijpen van behoeftes in de zorg. Zowel vanuit het cliënt perspectief als vanuit de positie van de zorgverlener. Bij Qwiek hechten we daarom heel veel waarde aan het onderzoeken en écht snappen van de uitdagingen voordat we starten met de ontwikkeling van een innovatie. Ben je specifiek op zoek naar iets? Neem dan contact op met het ontwikkelteam van Qwiek via ontwikkeling@qwiek.eu.

thilly

 

qwiekup

Qwiek.up

De Qwiek.up (6e generatie) wordt verkocht sinds 2011. Op basis van directe feedback uit het werkveld blijven wij de Qwiek.up continu optimaliseren. Inmiddels worden er 1000+ Qwiek.up's ingezet door verschillende organisaties verspreid over de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. 

Bekijk onderzoeken
 

qwieksnooze

Qwiek.snooze

De Qwiek.snooze is sinds 2020 beschikbaar en daarmee ons nieuwste product. De nauwe samenwerking met de zorg tijdens het ontwikkelproces d.m.v. meerdere pilots, input van muziektherapeuten en directe betrokkenheid van innovators, maakt de Qwiek.snooze tot een volwaardig zorgondersteunend product. Onderzoek naar effectiviteit wordt momenteel voorbereid. 

Bekijk onderzoeken

qwiekmelody

Qwiek.melody

De Qwiek.melody is een interactieve muziekzuil die meer beweging stimuleert. Een ideale activiteit voor ouderen met dementie in de belevingstuin van het verzorgingshuis. Zodra de Qwiek.melody beweging waarneemt, speelt deze muziek af en wordt de gebruiker gemotiveerd om te bewegen. 

Onderzoek binnenkort beschikbaar!

 

Qwiek.up onderzoekspagina
Collectie ➜

Van behoefte naar idee
Inventariseren van zorguitdagingen
Feedback verzamelen

Qwiek.up onderzoekspagina
Onderzoek ➜

Van idee naar concept
Concepten en prototypes evalueren met diverse (zorg) experts

Qwiek.up onderzoekspagina
Ontwikkeling ➜

Van concept naar product
Eerste versie van eindproduct testen en evalueren

Qwiek.up onderzoekspagina
Effectiviteit ➜

Meten van klanttevredenheid
Inzicht in mate van implementatie
Wetenschappelijk onderbouwde effectiviteitsstudie

Advies over zorginterventies bij probleemgedrag
Klant aan het woord

“Nachtelijke onrust, onderprikkeling en de ADL zorg momenten zijn de meest voorkomende situaties waarin ik het advies geef om de Qwiek.up in te zetten. Bij zowel nachtelijke onrust als onderprikkeling is de Qwiek.up een middel dat veiligheid of nabijheid kan bieden, zonder dat er constant personeel bij hoeft te zijn.

De grootste resultaten zie ik echter tijdens de zorgmomenten. Wanneer een cliënt pakgedrag vertoont of agressief wordt, als teken dat hij de zorg niet prettig vindt, wordt het lastig voor de zorgverlener om de zorg goed uit te voeren. Wanneer je dan de juiste belevingsmodule opzet, dan zie je de cliënt én de zorgverlener echt ontspannen.”

In de zorg met JantineJantine - Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij Stichting TanteLouise

Lees het hele verhaal van Jantine

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief & blijf op de hoogte van onze lopende onderzoeken.
Nieuwsbrief