Qwiek.snooze onderzoekspagina

Qwiek.snooze

Gewenste effect bij gebruik van Qwiek.snooze
Gebaseerd op 55 klantevaluaties


Qwiek.snooze dagelijkse inzet

Dagelijkse inzet van de Qwiek.snooze
Gebaseerd op 55 klantevaluaties

rapportcijfer Qwiek.snooze

Klantbeoordeling Qwiek.snooze
Gebaseerd op 55 klantevaluaties


De klant aan het woord
“Onze cliënt is met regelmaat angstig in bed. Wanneer we dan de Qwiek snooze aanzetten wordt ze hier rustig van en valt regelmatig in slaap hierdoor.”
- 's Heeren Loo

Onderzoeken Qwiek.snooze

Naast evaluaties van onze klanten wordt er ook onderzoek uitgevoerd. Qwiek doet zelf onderzoek naar de werking en effectiviteit van haar producten. Ook tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten wordt uitgebreid onderzoek gedaan door middel van pilots en testen.

→ Muziekkusseninterventie biedt houvast voor ouderen met dementie
→ De muziekkusseninterventie bij ouderen met dementie

Ontdek nu alle voordelen van de Qwiek.snooze  Lees meer

Onderzoek Qwiek.snooze & wetenschappelijke onderbouwing

Muziektherapie vermindert probleemgedrag bij dementie

Personen met dementie waar regelmatig muziektherapie wordt toegepast vertonen minder probleemgedrag (Vink, 2013; van der Steen et. al 2018) Bovendien kan muziektherapie bijdragen aan verbetering van kwaliteit van leven (van der Steen et. al, 2018). Lees meer


Muziektherapie vermindert onbegrepen gedrag bij dementie

Muziektherapie zorgt bij verpleeghuisbewoners met dementie voor een afname van dwaal- en loopdrang, onrust, schreven en schelden en hebben een verhoogd het welbevinden (Vink, 2013). Lees meer


Minder slaapproblemen bij ouderen met rustgevende muziek

Het afspelen van rustgevende muziek bij ouderen zorgt voor een significante verbetering van de (ervaren) slaapkwaliteit, langere nachten, efficiëntere slaap, sneller inslapen, minder onderbrekingen tijdens de nacht en beter functioneren overdag (Mornhinweg & Voignier, 1995; Johnson, 2003; Lai & Good, 2006). In een onderzoek onder 25 ouderen met slaapproblemen gaf zelfs 96% aan dat hun problemen waren afgenomen door het afspelen van muziek. Een enkeling gaf aan dat ze geen slaapmedicatie meer nodig had (Mornhinweg & Voignier, 1995). Lees meer

Dag- en nachtritme verbeteren met behulp van de Qwiek.snooze

2020, ouderenzorg

De conclusie van een vergelijkend onderzoek naar slaaptechnologie met 4 ouderen met dementie was dat Qwiek.snooze een prettige slaapinterventie is die gemakkelijk is in het gebruik. Ouderen met dementie ervaren geen hinder. Deelnemers sliepen gemiddeld 1 uur langer door de inzet van de Qwiek.snooze, en ze sliepen minder of net zo veel overdag. Het irritatieniveau in de avond daalde tijdens de interventie en ze waren extra vermoeid bij het naar bed gaan. Deze interventie werkte om dag- en nachtritme te verbeteren, gaf de deelnemers geen extra ergernissen en ze merkten niet dat het product onder hun kussen lag.

Lees meer over dit onderzoek

De doelstelling van deze korte en kleinschalige studie vanuit Fontys hogeschool en Meander was om door de inzet van technologische slaapproducten Somnox en Qwiek.snooze het dag- en nachtritme te verbeteren van ouderen met dementie. De geselecteerde doelgroep bestond uit 4 bewoners met dementie uit Meander Bocholtz van 86 jaar of ouder, met 70 procent of minder efficiëntie in hun slaappatroon en die minstens dertig minuten overdag slapen. Gedurende 6 weken werd met behulp van een wearable ‘actigraph’ (de Samsung Gear S) de hoeveelheid slaap gemeten. Als dit apparaat om de pols van de bewoner zit, meet hij hoeveel tijd de persoon slaapt en/of wakker is. Na de eerste week (de 0-meting) volgde twee weken interventie met de ene slaaptechnologie (Somnox of Qwiek.snooze), gevolgd door twee weken interventie met een de andere technologie. Gedurende de hele looptijd van het onderzoek werd bijgehouden door de zorgverleners hoe vaak ze bij de bewoners moesten komen of hoe vaak ze gemerkt hebben dat ze wakker waren en waarom. De vragenlijst werd ’s morgens ingevuld voor de nacht en ’s avonds voor de dutjes overdag. Er is gekeken naar de tijd dat de personen overdag sliepen, de mate van verbetering van het slapen gedurende de nacht en de totale hoeveelheid slaap gedurende de dag en nacht. Ook werd alcohol en medicatiegebruik genoteerd. Op de lijst moest de medewerker ook aangeven hoe slaperig en hoe geïrriteerd de bewoner was voor het slapen gaan. De vragenlijsten en meetgegevens van de Samsung gear zijn met elkaar vergeleken om tot een conclusie te komen over de inzet van de technologieën.

nachtelijke onrustBlog | Overprikkeling en onderprikkeling bij dementie uitgelegd

Alles om ons heen zijn prikkels. Iedereen ervaart en verwerkt andere prikkels. Wanneer een ziekte om de hoek komt kijken waarbij het brein aangetast wordt, bijvoorbeeld bij dementie, wordt de prikkelverwerking een stuk complexer..

Lees verder

nachtelijke onrustPersbericht | De zorginnovatie waar je niet wakker van ligt

Ruim 46% van de bewoners in Nederlandse zorghuizen ligt regelmatig wakker door slaapproblemen. Door een ziekte zoals dementie vallen mensen moeilijk in slaap en is nachtelijk dwalen een veelvoorkomend probleem in de zorghuizen..

Lees verder