Qwiek.snooze

Qwiek.snooze, het rustgevende muziekkussen bij slaapproblemen.

De Qwiek.snooze is een slim muziekkussen dat speciaal is ontwikkeld om cliënten met slaapproblemen, met behulp van ontspannende muziek te ondersteunen bij het in slaap vallen. De Qwiek.snooze is ontwikkeld in samenwerking met muziektherapeuten om te kunnen worden gebruikt bij de door Vilans erkende muziekkusseninterventie en individuele muziektherapie bij dementie.

Ouderen met dementie hebben vaak last van agitatie in de avond en nacht. Dit kan resulteren in nachtelijk dwalen, roepgedrag of desoriëntatie. Met behulp van een persoonlijke muziekbeleving zorgt de Qwiek.snooze voor herkenning bij de cliënt, wat rustgevend werkt en kan leiden tot een verbeterde nachtrust.

Offerte aanvragen incl. 30 nachten proefslapen

Neem telefonisch contact op:  +31 (0)45 369 05 10

De Qwiek.snooze biedt de volgende voordelen:

 Beter slapen door eenvoudige muziekkusseninterventie.

De Qwiek.snooze wordt onder het eigen hoofdkussen gelegd, hierdoor kan het muziekkussen bij iedere cliënt worden ingezet. Daarnaast is de bediening met enkel 3 knoppen en de handzame muziekmodules eenvoudig in het gebruik. Met behulp van de Qwiek.snooze App kunnen zorgverleners het product makkelijk op afstand bedienen.

De laagdrempelige muziek interventie met behulp van de Qwiek.snooze is gericht op het verminderen van slapeloosheid bij ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Met het afnemen van de onrust zoals roep- en dwaalgedrag tijdens de nachtelijke uren wordt ook het zorgpersoneel ontlast.


 Individuele muziektherapie vermindert agitatie.

Van alle ouderen met dementie ontwikkelt 90% gedragsproblemen zoals agitatie, depressie en angst. Uit de praktijk blijkt dat het luisteren naar de juiste muziek ervoor kan zorgen dat zij rustig in slaap vallen.

Onze persoonlijke muziekmodule biedt de mogelijkheid om een muziektherapiesessie te creëren die afgestemd is op de individuele cliënt. Met als doel om geagiteerd gedrag te verminderen, de kwaliteit van slaap te verbeteren en het gebruik van vrijheidsbeperkende maatregelen (zoals medicatie) terug te dringen.

muziekmodules Qwieksnooze
“Omdat je gebruik maakt van iemands verleden, van iemands muzikale voorkeur, kan het niet alleen onrust verminderen maar ook ten goede komen aan de algehele kwaliteit van leven van de cliënt.”

- muziektherapeute Annemieke Raven-De Vries

 Rustgevende muziek met je eigen hoofdkussen.

Mensen zijn gehecht aan hun eigen hoofdkussen. De Qwiek.snooze is speciaal ontwikkeld om onder het persoonlijke hoofdkussen van de cliënt te leggen en zo het gewenste slaapcomfort te behouden. Door gebruik van het eigen kussen is het hygiëne probleem, dat vaak speelt bij andere muziekkussens, ook opgelost.

Qwiek.snooze


 Ontwikkeld conform medische maatstaven - veiligheid voorop.

Uiteraard staat bij Qwiek veiligheid voorop. Daarom is de Qwiek.snooze met medische normering in ogenschouw genomen ontwikkeld en conform ISO-13485 geproduceerd. De Qwiek.snooze is getest conform de geldende EMC normering.


 Inzicht in slaapgegevens voor een betere slaaphygiëne.

De Qwiek.snooze app geeft inzicht in de slaapgegevens van een cliënt. Hiermee kan bekeken worden hoeveel onrust een cliënt heeft ervaren tijdens de afgelopen 7 nachten. Tevens is een start gemaakt met een wetenschappelijk onderzoek om met de Qwiek.snooze te bepalen of iemand slaapt of wakker is. Dit zal nog meer inzicht kunnen geven in de slaapproblemen van een cliënt en het verschil dat de Qwiek.snooze kan maken.

 

Onderzoek.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het luisteren naar muziek met behulp van een muziekkussen heel goed werkt bij nachtelijke onrust. Desgewenst kan de Qwiek.snooze ondersteuning bieden bij het tijdelijk monitoren van interventies of worden gebruikt voor andere onderzoeksdoeleinden. Denk hierbij aan 0-metingen voorafgaand aan verandering in de medicatie of het bijhouden van de effecten op de nachtrust na een aanpassing in het zorgplan. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

Vilans muziekkusseninterventie

Muziektherapie bij nachtelijke onrust en dementie.

In de zorg met. Annemieke

In dit blog gaan we in de zorg met Annemieke. Annemieke is werkzaam als muziektherapeut in een verpleeghuis en werkt voornamelijk met ouderen met dementie. Zodra cliënten probleemgedrag of onbegrepen gedrag vertonen en er een observatie is gedaan dat muziek een positieve invloed zou kunnen hebben, komt Annemieke in beeld.

- Annemieke Raven - de Vries
Muziektherapeut & grondlegger muziekkusseninterventie (erkend door Vilans)

Lees het hele blog

 

  In 100% van de gevallen heeft de Qwiek.snooze het gewenste effect

  Na 3 maanden zet bijna 60% van de gebruikers de Qwiek.snooze dagelijks in

  Bij 57% van de zorghuizen is de Qwiek.snooze standaard onderdeel van het zorgproces

Onderstaande cijfers wijzen op het aantal mensen dat zorgbehoevend ismet een slaapprobleem kampt.
qwiek.snooze

 

qwiek.snooze

 

qwiek.snooze

 

qwiek.snooze

 

 

 

Een succesvolle implementatie start met kennis en zelf ervaren. Volg nu de Qwiek.snooze workshop.

Binnen een halve dag leert u hoe u de Qwiek.snooze het beste kunt inzetten m.b.v. het vijfstappenplan. Inclusief 5 accreditatiepunten voor zorgmedewerkers.

 Meer informatie

Service &
Contact

  Veelgestelde vragen
Alle onderwerpen op een rij

  Heb je ons nodig?
Wij helpen je graag! Bel of mail ons


Wat zeggen experts.

De toepassing van muziek bij zowel de Qwiek.snooze als de Qwiek.melody is ontworpen om een extra prikkel af te geven. Prof. Dr. Erik Scherder vertelt waarom dit belangrijk is:

“Muziek is een geweldige prikkel voor de hersenen. Het heeft  een positief effect op het gedrag en kan taalstoornissen verminderen.
Mensen met dementie leven vaak op als ze muziek horen die ze van vroeger kennen. Dit laat zien hoe je met eenvoudige middelen kunt bijdragen aan meer welbevinden en meer kwaliteit van leven voor degene met dementie.
Het zingen van een liedje tijdens het wassen, zachte muziek bij het opstaan, een dansje in de kamer, even naar buiten. En als praten niet meer kan, is contact nog mogelijk via de muziek en het bewegen.”

– Prof. Dr. Erik Scherder

ErikScherder

"Muziek is cultuur- en leeftijd overschrijdend, muziek verbindt en emotioneert en is daarmee zeer geschikt voor de toepassing van belevingsgerichte zorg."

 – Prof. Dr. Erik Scherder

Indien u meer informatie wilt ontvangen over de Qwiek.snooze, vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact met u op.
Nieuwsbrief
(middels de Qwiek nieuwsbrief welke 4 tot 8 x per jaar verstuurd wordt)
qwieksnooze