Armand Meessen

Meet the Qwiek.team – Armand Meessen

Maak kennis met Armand Meessen.
Armand staat het liefste achter de camera. De video’s van Qwiek die je regelmatig voorbij ziet komen, zijn dan ook zijn werk. Zijn hobby’s zijn vooral (veel) speciaalbier drinken en koken voor zijn vrienden. Armand heeft een hekel aan het woord prima.

Armand Meessen

 

Wat is je functie bij Qwiek?

Mijn functie bij Qwiek is content engineer. Ik houd me vooral bezig met alles dat met foto’s en video’s te maken heeft. Dit zijn de belevingsmodules, maar ook diverse video’s voor de marketingcampagnes.

Hoe ben je voor het eerst met Qwiek in contact gekomen?

Door een collega, Jos Kern. Jos zag ik altijd in de buurt rondrijden in een caddy met de Qwiek oma erop. Ik zocht op dat moment een stageplek en toen ik hoorde dat ze een multimediadesigner als derdejaarsstudent zochten, heb ik gevraagd of ik hier kon afstuderen.

Wat heb je tijdens je afstuderen bij Qwiek gedaan?

Tijdens mijn afstuderen heb ik me bezig gehouden met de belevingsmodules voor de Qwiek.up. De vraag was of er nog meer interactie middels de Qwiek.up met de cliënten was te verwezenlijken. Uiteindelijk heb ik daar een heel project van gemaakt en daar zijn uiteindelijk ook twee nieuwe belevingsmodules uitgekomen die nu in de verkoop zijn, de Verjaardag en Dierentuin belevingsmodule.

Waarom ben je een echte Qwiekser geworden?

Het Qwiek team is ontzettend leuk en gezellig. Daarnaast is het ook nog eens lekker dicht bij huis. Het is leuk en uitdagend om met de zorg bezig te zijn en ondersteund te worden door een team dat nog in zijn groei zit. Je krijgt de kans om je in het bedrijf te ontwikkelen en mee te groeien. De lijntjes zijn kort en dat maakt dat je goed contact hebt met het team. Daarnaast vind ik het leuker om een video te maken voor bijvoorbeeld een belevingsmodule, omdat deze echt betekenisvol kan zijn voor de zorg.

Wat is het mooiste Qwiek moment dat je hebt meegemaakt?

Het mooiste Qwiek moment heb ik meegemaakt tijdens het afronden van mijn afstudeerproject. Ik ging de interactieve modules voor de eerste keer testen. Het was heel spannend om te zien of er wel echt een reactie uit kwam en ik het beoogde doel zou behalen. Uiteindelijk heb ik mogen testen bij een echtpaar. De man zat al een tijdje in het zorghuis en hij ging helemaal op in de verjaardag belevingsmodule die ik gemaakt had. Hij reageerde op de beelden, hij zong mee en het waren precies de reacties die ik voor ogen had. Uiteindelijk vertelde zijn vrouw dat als haar man altijd weer zo zou zijn, dat ze hem weer mee naar huis wilde nemen. Dat was voor mij echt een bijzonder momentje.