Chris Rameckers

Meet the Qwiek.team – Chris Rameckers

Maak kennis met Chris Rameckers.
Chris is één van de oprichters van Qwiek en commercieel directeur. Hij trapt en slaat graag tegen een balletje, maar vind het ook leuk om andere sporten te beoefenen. Regelmatig zit hij aan de waterkant om een hengeltje uit te gooien en te genieten in de natuur van de rust en de omgeving. 10 juli 2019 is Chris papa geworden van zijn zoontje. 

Chris Rameckers

 

Wat is je functie bij Qwiek?

Op het kaartje staat commercieel directeur. Ik houd mij met name bezig met de verkoopstrategie van de Qwiek producten in Nederland en de nieuwe markten. Hier hoort ook het aansturen van de buiten- en de binnendienst bij. Natuurlijk speel ik een rol in de bedrijfsvoering en toekomstplannen samen met Paul en Tom.

Jij bent degene geweest die voorgesteld heeft om een bedrijf in de zorg te beginnen, waar komt die affiniteit met de zorg vandaan?

Er is iets in de zorg dat mij altijd al heeft aangetrokken. Ik heb ook in mijn studie veel projecten gedaan rondom de “kwetsbaardere doelgroepen”. Ik ben altijd iemand die probeert mensen te helpen vanuit hetgeen dat ik kan. Ik zag dat ik dingen kon maken waarmee ik iets kon toevoegen aan het leven van mensen, waardoor ze gelukkiger werden of hun welzijn verhoogd werd. Dat is iets wat mij wel trekt, iets toevoegen aan het leven voor deze kwetsbaardere doelgroepen.

Van wie heb je de meeste steun mogen ervaren?

De meeste steun heb je toch aan elkaar gehad. Je start vanaf hetzelfde punt. Je hebt dezelfde behoeftes op dat moment, je zit in dezelfde levensfase en daarom kun je veel uitdagingen waar je tegenaan loopt bespreken. Zakelijk gezien is dat heel fijn om zo op één lijn te kunnen zitten.

Daarnaast heb je ook veel aan je directe omgeving zoals ouders en partner. Zij bieden je de steun, relativering of afleiding op momenten wanneer je die nodig hebt. Ze stonden hoe dan ook achter mijn keuzes. Ze gaven aan dat ik mijn droom moest volgen, dat ik iets ging doen waarvan ik energie kreeg.

Je komt veel buiten de deur en ziet de Qwiek.up vaak in werking. Wat is het leukste Qwiek moment dat je mee hebt gemaakt?

Het zijn vaak de kleine momenten bij de bewoners/cliënten op de kamer. Ik kan me er nog zoveel herinneren. Bijvoorbeeld bij een vrouw op de kamer die ontzettend onrustig was en dat uitte in roepgedrag. Tijdens de demonstratie werd ze ontzettend rustig en toen na een half uur de Qwiek.up uitgezet werd en wij de kamer verlieten keerde de onrust langzaam weer terug. Dat ontroerd dan toch wel, zeker wanneer de zorg vol verwondering en met tranen in de ogen toe kijkt hoe mevrouw op dat moment ontspannen was en reageerde op hetgeen ze zag.

Dit soort praktijkvoorbeelden worden intern ook veel gedeeld om iedereen te laten delen in dit soort momenten en sterken mij/ons in onze missie.

Daarnaast blijft mij het bezoek aan Snowworld voor de kerstviering nog altijd bij. We hebben een ontzettend leuke en lange avond gehad met het gehele team. Vervolgens zie je twee werknemers de dag erna (op een zaterdag) vroeg in de auto zitten om deel uit te maken van een kerstmarkt bij een klant. Dat is zo mooi aan het team, iedereen is bereidt om dat stapje extra te doen.

 Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op hoe wij als team van verschillende mensen bij elkaar zitten. Als beginnend team van drie personen hebben wij een mooie basis gezet om het bedrijf te laten groeien. De informele maar toch professionele sfeer, dat is echt iets ongrijpbaars. Je kunt die sfeer niet bewust creëren, maar wel overdragen. Het is iets dat Paul, Tom en ik in het begin al hebben gehad en dat het hele team heeft meegenomen.

Buiten het feit dat je iets doet waarbij je een kwetsbare doelgroep een stukje meerwaarde kunt geven en de zorg gedurende de dag en de zorg die onder druk ligt constant tools kunt geven om hun werk beter te doen en makkelijker te maken, is dat iets waar ik zeker trots op ben. Dat was de doelstelling van het bedrijf.

Waar zie je Qwiek over 10 jaar staan?

Ik hoop Qwiek over 10 jaar te zien als een bedrijf dat in ieder geval wereldwijd producten levert die het Qwiek DNA bevatten. “Dat die wereldwijde zorghuisbeleving waar je naar uitkijkt” doelstelling steeds dichterbij komt en nog steeds uitgedragen wordt. Daarnaast zal onze R&D afdeling een cruciale rol spelen. De droom hierin is een “who you gonna call” scenario. Als de zorgprofessional denkt: “hadden wij maar iets voor dit specifieke probleem”, dat zij dan contact opnemen met Qwiek voor een bestaande of een nog te ontwikkelen oplossing voor dat specifieke probleem. Qwiek zal een key-partner hierin moeten zijn.