Coen Verdouw

Meet the Qwiek.team – Coen Verdouw

Maak kennis met Coen Verdouw.
Coen Verdouw is een echte ‘Achterhoeker’ oftewel een superboer. Coen is woonachtig in Enschede met zijn vrouw Nicole en 3 kinderen. Hij is supporter van de Graafschap en naast voetbal kijken, trapt hij ook zelf graag tegen een balletje. Daarnaast is hij regelmatig buiten te vinden om te wandelen of te vissen. Hij is zeer gepassioneerd voor onder andere zijn werk als productspecialist bij Qwiek.

Coen Verdouw

Wat is je functie bij Qwiek?

Sinds 2016 is Coen productspecialist bij Qwiek. In deze functie mag ik de mensen in Noord-Oost Nederland op de hoogte brengen van de mooie Qwiek producten.

Hoe ben je voor het eerst met Qwiek in contact gekomen?

Ik ben zelfstandig ondernemer en in die rol heb ik samen met de zorg de digitale bus ontwikkeld. De digitale bus is een grote beleving in het zorghuis, doordat je daadwerkelijk met je cliënten in een bus zit en kunt genieten van het omliggende landschap. Echter is het ook een grote investering. Ik werd dan ook door iemand uit de zorg getipt over de Qwiek.up, een product dat hetzelfde effect zou bereiken als de digitale bus. Zo ben ik me verder gaan verdiepen en heb ik contact met Qwiek opgenomen om te kijken of we elkaar konden versterken en een samenwerking mogelijk was.

Waarom ben je bij Qwiek gaan werken?

Ik heb affiniteit met de combinatie van technologie en beleving. Qwiek past daar goed bij. Het welzijn van de bewoners staat centraal en daar horen technologische oplossingen bij. Die combinatie vind ik erg interessant. Daarnaast is Qwiek een jong bedrijf waar ik me erg prettig bij voel.

Wat is het mooiste Qwiek moment dat jou is bijgebleven?

Dat is echt een moment in een zorginstelling geweest waarbij alle partijen (cliënt, zorgverlener en familie) betrokken waren. De Qwiek.up leent zich ook om in de palliatieve fase van iemand zijn leven in te zetten.

Tijdens een proefplaatsing van een week werd de Qwiek.up in die zorginstelling met name ingezet bij een meneer die in zijn stervenfase zat. Dat is een heel confronterend moment voor alle betrokkenen, vooral voor de familieleden. Meneer was erg onrustig op bed en met de Qwiek.up, met name bij de beelden van het Aquarium, werd meneer ontspannen.

Na die week moest ik de Qwiek.up weer weghalen, dat vond ik erg vervelend omdat ik met eigen ogen had gezien dat het product zoveel positieve effecten had op meneer. Ik heb hem met pijn in mijn hart opgehaald. Later die week kreeg ik nog een telefoontje, want de familie had gemerkt dat de Qwiek.up niet meer beschikbaar was in het zorghuis en ze “eisten” de Qwiek.up terug, zodat vader rustig het einde van zijn leven tegemoet kon gaan. Uiteindelijk hebben zij de Qwiek.up betaald en geschonken aan de zorginstelling, zo belangrijk vonden zij het dat de stervensfase verlicht werd. Zo waardevol is welzijn dus voor familie.

Ik maak best veel van dit soort waardevolle momenten mee en dat doet me realiseren hoe belangrijk de producten en de ontwikkelingen zijn waar Qwiek voor staat.