Daan Dompeling

Meet the Qwiek.team – Daan Dompeling

Maak kennis met Daan Dompeling.
Daan is woonachtig in Berg en Terblijt, in de mooie heuvellandschappen van Limburg. Daan is een echt gezelligheidsmens. In zijn vrije tijd is hij regelmatig te vinden met een lekker hapje en drankje op het terras, onder gezelschap van zijn vrienden of familie.

Daan-Dompeling

 

Wat is je functie bij Qwiek?

Mijn functie bij Qwiek is service engineer. Ik heb het voorrecht om rechtstreeks hulp te mogen bieden aan de zorginstellingen. Van defecten repareren tot het analyseren van het gebruik van de apparatuur. Maar ook door het gesprek aan te gaan met het personeel, waardoor wij er als organisatie voor kunnen zorgen dat er in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg geïnnoveerd wordt. Voor het onderhouden en optimaliseren van de Qwiek producten ben ik veel op de weg, onderweg naar de zorginstellingen.

Waarom ben je een echte Qwiekser geworden?

Als ik zie wat er in zorginstellingen nog mogelijk is op het gebied van innovatie, besef ik dat ik hier heel graag een steentje aan wil bijdragen. Alles om het leven van de bewoners van zorginstellingen net iets makkelijk te maken of er een stukje extra beleving te brengen. In het jonge team van Qwiek, voel ik mij op mijn gemak. Ik vind ik het fijn dat iedereen dicht bij de werkprocessen betrokken is. Zo kunnen we samen ervoor gaan zorgen dat ons doel gerealiseerd wordt.

Waarom ben je in de zorg gaan werken?

Ik ben opgegroeid in een gezin waar beide ouders werkzaam zijn in de zorg. Hierdoor heb ik altijd wel de interesse gehad om verandering te brengen binnen de zorg. Ik vind het leuk om er voor andere mensen te kunnen zijn. Door middel van deze nieuwe baan kan ik indirect iets betekenen voor mijn medemens.

Wat is het mooiste Qwiek moment dat je hebt meegemaakt ?

Wat ik een heel mooi moment vond, was toen ik met Jos Kern onderweg was voor de levering van de 1000ste Qwiek.up. Omdat ik pas in dienst ben bij Qwiek mocht ik ervaren hoe er vanuit de bewoners van een zorghuis wordt gereageerd als de Qwiek.up wordt ingezet. De reacties van de bewoners had ik voor geen goud willen missen. Als je mensen met dementie op een positieve manier ziet reageren door middel van een product dat wij maken, doet dat toch iets met je.

Hoe ben je voor het eerst met Qwiek in contact gekomen?

Door een kennis van mijn ouders; Daphne Evers van Laurel Landmarks, zij tipte mij over het leuke bedrijf Qwiek. Vervolgens ben ik in contact gekomen met Paul Voncken, waarna ik met hem in gesprek ben gegaan. Eigenlijk gelijk daarna had ik het gevoel dat het een ontzettend mooi en leerzaam bedrijf is om te werken. Door mijn achtergrond in de horeca, marketing en communicatie leek het mij een mooie nieuwe start, om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen.