Dr. Ir. Mendel Broekhuijsen

Meet the Qwiek.team – Mendel Broekhuijsen

Maak kennis met Mendel Broekhuijsen.
De hobby’s van Mendel lopen vrij sterk uiteen; muziek, fietsen, crossfit en koken. Daarnaast is Mendel papa van een zoontje.

Mendel Broekhuijsen

Wat is je functie bij Qwiek?

Mijn functie bij Qwiek is Innovation Engineer. Als onderdeel van het ontwikkelteam ben ik in mijn functie enerzijds bezig met het ontwikkelen en onderzoek doen naar nieuwe producten. Anderzijds doe ik onderzoek naar bestaande producten, om te bekijken hoe effectief ze zijn en welke invloed ze hebben op de gebruikers.

Hoe ben je met Qwiek in aanraking gekomen?

Dat is volledig per toeval. Ik ken Paul van de studie aan de TU Eindhoven, we hebben samen aan een project gewerkt. Uiteindelijk ben ik een tijdje terug naar het zuiden van Nederland verhuisd en toen heb ik Paul eens gebeld voor een kopje koffie. Toen ik hoorde dat hij bezig was met uitbreidingsplannen, raakten we verder in gesprek en nu zijn we hier. Dus het is allemaal een kwestie van toeval.

Wat heb je voor je werk bij Qwiek gedaan?

Ik heb eerst Industrial Design gestudeerd en toen een jaar in het bedrijfsleven gewerkt als productmanager voor ATOS Worldline. Daarna ben ik een PhD gaan doen, het proefschrift is nu klaar en in oktober heb ik de verdediging. Ik heb onderzoek gedaan naar wat voor effect foto’s hebben op onze autobiografische herinneringen. Hoe het de herinneringen van ons eigen leven op een bepaalde manier triggert op het moment dat je foto’s laat zien. Ook zie je dat foto’s communicatie tussen mensen kan stimuleren. Daar ligt natuurlijk een leuke link met een van de huidige producten van Qwiek, de Qwiek.up.

Waarom ben je een echte Qwiekser geworden?

De reden dat ik voor Qwiek heb gekozen, is dat het een klein bedrijf is. Een platte organisatie, waarbij je makkelijk de verantwoordelijkheid krijgt die je wilt en dat je op deze manier de zaken op kunt pakken die je leuk vindt. De taken worden verspreid onder de mensen die daar de competentie voor hebben. Er is heel veel enthousiasme bij iedereen, er zit veel passie in het team en dat is dan ook het uitgangspunt van waaruit iedereen te werk gaat.

Wat is je mooiste Qwiek momentje?

We hebben altijd een wekelijks overleg met het ontwikkelteam en daar hadden we een keer een moment waarop er allemaal nieuwe ideeën vanuit een simpel agendapunt naar boven kwamen. Toen hebben we 2 uur lang extra doorgepraat over alle mogelijke nieuwe ontwikkelingen en hoe dat zou zijn voor de mensen die in de zorg werkten. Dat was heel bijzonder, dat je allemaal nieuwe ideeën krijgt en dat je allemaal enthousiast wordt over het feit dat er iets vets gaat komen, en wanneer dat komt en óf het er komt dat doet er dan niet toe. Maar het moment van de brainstorm is dan eigenlijk al daar en dat was het moment dat ik de bevestiging kreeg dat ik de baan had die bij mij past.