Jos Kern

Meet the Qwiek.team – Jos Kern

Maak kennis met Jos Kern. Jos is getrouwd en heeft twee dochters. De ene dag is hij sportief bezig tijdens het rijden van uitdagende trails met zijn mountainbike en de andere dag raakt hij de ballen graag op de tennisbaan. In zijn functie als productspecialist bij Qwiek weet hij altijd veel mensen te enthousiasmeren.

Jos Kern

Wat is je functie bij Qwiek?

Mijn functie bij Qwiek is productspecialist. Ik mag een van onze prachtige producten, de Qwiek.up, demonstreren in verschillende zorginstellingen. Het gaat er met name om beleving en beweging te brengen daar waar het heel hard nodig is, namelijk het zorghuis. Dit doe ik dan ook iedere dag met ontzettend veel plezier.

Hoe ben je voor het eerst met Qwiek in contact gekomen?

Ik heb heel lang gewerkt bij de Kamer van Koophandel en vervolgens ook nog 15 jaar in de IT.

De IT-branche kun je niet vergelijken met de zorg, die businesskant is veel harder. Ik heb toen een gesprek gehad met Tibert Lagarde, de eigenaar van Lagarde & You en die gaf mij een heel goede tip. Ga iets in de zorg doen, dat is voor jou een veel betere omgeving. Ik was in mijn ogen een veel te lieve sales. Maar nee dat werd gecorrigeerd, je bent te klantgericht.

Uiteindelijk is Qwiek op mijn pad gekomen, zij waren op zoek naar een salespersoon en zo ben ik er uiteindelijk ingerold. In het begin was dat een grote omschakeling, want voordat je uiteindelijk binnen de zorg scoort, ben je een half jaar verder. De jongens van Qwiek geloofden in mij en ik ben altijd uitgegaan van mijn eigen kracht, spontaniteit, enthousiasme en klantgerichtheid.

Het verkopen van een product zoals de Qwiek.up, dat zoveel meerwaarde kan zijn voor ieder zorghuis in de hele wereld, maakt je werk wel een stuk dankbaarder.

Waarom ben je een echte Qwiekser geworden?

Wat ik zo leuk vind is dat het een heel jong team is. Ik ben ook jong geweest en het is daarom prachtig om te zien hoe men nu omgaat met mijn generatie.

Je bent ouder, je ligt anders in de groep, maar het is heel leuk werken met jonge en enthousiaste mensen. Iedereen leert op deze manier nog van elkaar. Dus ondanks mijn leeftijd, heb ik mijn plekje wel gevonden binnen dit team.

Wat is het mooiste moment in vijf jaar Qwiek dat je hebt meegemaakt in je functie?

Het mooiste moment dat ik bij Qwiek heb meegemaakt is dat ik binnen een locatie van Brabantzorg de Qwiek.up mocht leveren voor een proefplaatsing. In het evaluatiegesprek vertelde de teamleider dat ze de Qwiek.up in had gezet bij een mevrouw die stervende was. Ze was heel erg onrustig in haar laatste fase en toen heeft de Qwiek.up een boswandeling beleving gecreëerd op het plafond.

De rust keerde terug en haar laatste woorden, in het bijzijn van haar familie waren, “mooi, mooi, mooi” waarna ze is gestorven. Dat heeft de familie zo aangegrepen dat ze uiteindelijk ervoor gekozen hebben om de Qwiek.up te doneren, eerder te adopteren. Want sindsdien heeft de Qwiek.up bij die instelling de naam gekregen Sonja. Iedere keer als ik daaraan terugdenk, krijg ik weer kippenvel.

Wat is de grootste blunder die je hebt gemaakt tijdens je functie?

We stonden op een beurs in Ede en we vragen dan altijd aan de mensen of ze het leuk vinden als we het product op locatie komen demonstreren. Een mevrouw zei toen tegen ons “nou bij ons kom je niet graag. Hoe zo niet ? Wij zitten op Texel”. Maar natuurlijk komen we graag naar Texel om een demo te verzorgen. Afspraak gemaakt en daar ging ik dus, met de Qwiek bus vier uur rijden naar Texel. Maar toen miste ik ook nog eens de boot, die was echt nét weg. Uiteindelijk kwam ik een boot later aan op locatie, waar 25 mensen bijna 40 minuten nog netjes op mij stonden te wachten. Dat was wel een blundermomentje.

Gelukkig mocht ik daarna wel nog gebruik maken van de logeerkamer in het zorghuis op Texel. Dit blijft voor mij wel een onvergetelijke ervaring.