Mandy Meys

Meet the Qwiek.team – Mandy Meys

Maak kennis met Mandy Meys.
Mandy had de eer om de eerste medewerker van Qwiek te mogen zijn. Mandy is altijd druk bezig, het liefst met het organiseren van evenementen en feestjes (ook voor Qwiek), maar ze is ook regelmatig te vinden in de keuken om iets lekkers te koken of bakken voor haar familie, vrienden of lieftallige Qwiek collega’s. Daarnaast is ze een echt buitenmens, waar ze het liefste een rondje gaat hardlopen.

Mandy Meys

Wat is je functie bij Qwiek?

Mijn officiële functie bij Qwiek is Customer Relations. Sinds het moment dat ik fulltime bij Qwiek ben gaan werken, ben ik altijd het manusje van alles van Qwiek geweest en sprong ik bij waar ik kon. Sinds dat het team aan het uitbreiden is, is mijn functie steeds compacter geworden en zo ben ik steeds meer focus gaan aanbrengen in mijn functie. Tegenwoordig houd ik mij vooral bezig met het onderhouden van de klantrelaties van Qwiek, maar ook met de marketingcampagnes van Qwiek. Het mooiste aan deze functie is, is dat je steeds weer nieuwe en inspirerende contacten mag leggen met zorgverleners, cliënten en andere (bekende) mensen uit de zorgwereld.

Waarom ben je zorggerelateerd gaan werken?

Ik heb er met mijn achtergrond in de evenementen – en vrijtijdssector zelf nooit aan gedacht om iets zorggerelateerds te gaan doen, eerlijk gezegd moest ik er 5 jaar geleden absoluut niets van weten.

Mijn ouders en broer hebben daarentegen wel altijd zorggerelateerd werk gedaan. Via mijn eigen bedrijfje, dat ik tijdens mijn opleiding als bijbaan had, ben ik uiteindelijk bij Qwiek terecht gekomen. Ik mocht toen 2 uurtjes in de week content gaan schrijven en ontwikkelen voor de online kanalen van Qwiek. Dit was tot dan toe een van de uitdagendste en interessantste opdrachten die ik had gehad.  De zorg is namelijk een hele uitdagende markt als je kijkt naar marketing- en PR. Uiteindelijk heb ik niet lang gewtijfeld toen ik na mijn studie een fulltime baan aangeboden kreeg.

Als je dan nu ziet welk product je mag vermarkten, bijvoorbeeld de Qwiek.up en daar de resultaten van ziet binnen de zorghuizen, dan is dat iets waar je zeker trots op kunt zijn. Je draagt dan toch op je eigen manier bij aan de zorg.

Waarom ben je een echte Qwiekser geworden?

Als eerste medewerker van Qwiek, stond ik natuurlijk al vrij vroeg in het bedrijf en heb ik dus ook de enorme groei van de afgelopen jaren meegemaakt. Het voelt na al deze tijd eigenlijk al een beetje als familie. Het is een heel jong en innovatief bedrijf en daar word je als werknemer volledig in meegenomen. Zelf kom je ook steeds sneller met innovatieve oplossingen en krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. Maar het belangrijkste is dat je nog altijd met een lach naar je werk komt en ook weer naar huis gaat.

Wat is het mooiste dat je tot nu toe in je functie hebt meegemaakt?

Ik heb al heel veel mooie momenten mee mogen maken bij Qwiek. Het eerste waar ik aan terugdenk is het surprise event voor het vijfjarig jubileum van Qwiek dat ik met het team heb georganiseerd voor de directie van Qwiek. Ik zal nooit meer hun verbaasde reactie vergeten op het moment dat ze hun blinddoek afdeden en ze toegejuicht werden door een volle zaal met vrienden, familie en zakelijke partners.

Daarnaast is het Zorg voor Beleving event dat plaatsvond op donderdag 11 mei 2017 ook een mooie dag waar ik vaak aan terugdenk. Dit evenement was een marketingevent gericht op het thema belevingsgerichte zorg. Het programma was op een unieke wijze ingevuld met een aantal vooraanstaande mensen in de ouderenzorg, zoals Olga Commandeur en Heleen van Rooyen. Uiteindelijk hebben 500 zorgmedewerkers het event bezocht. Ondanks dat er toch wel wat dingetjes mis gingen, die uiteindeljk niemand door heeft gehad, was het toch een groot succes. Het mooiste moment daarvan was toch de grote opening met Joost Rigter en Olga Commandeur. De hele zaal ging daar op in en iedereen deed mee. Dan wordt je toch wel trots als je achter de coulisen mee staat te kijken.

Wat is het mooiste dat je mee hebt mogen maken in het zorghuis?

Een echt pareltje voor mij is toch mevrouw Geelen die bij Vitalis Peppelrode in het zorghuis woont. Ik ben daar altijd op bezoek geweest om foto’s en video’s te maken voor onze marketing – en PR campagnes. Mevrouw Geelen komt zelf ook uit Maastricht en de connectie die je met haar krijgt, is heel bijzonder. Zeker wanneer je de belevingsmodule van Andé Rieu via de Qwiek.up afspeelt en ze mee begint te zingen en vervolgens met je begint te dansen. Ook het luisteren naar haar verhalen als ze kijkt naar haar persoonlijke belevingsmodule, brengt iedere keer weer een lach op mijn gezicht.

De grootste blunder

Ik denk dat ik binnen het Qwiek team toch wel de persoon ben met de meest blonde acties en opmerkingen. Ik trap veel te vaak in de grapjes van mijn collega’s. Helaas heb ik vorig jaar een hele grote blunder gemaakt. We hadden een leuk kerstontbijt gepland. Ik werd die dag iets te gestresst wakker, omdat voor het eerst sinds dat ik hier werk, mijn wekker niet was afgegaan. Vervolgens moest ik ook nog halverwege terug naar huis rijden, omdat ik iets vergeten was en uiteindelijk ben ik vlak voor de parkeergarage achter op de auto van een collega gereden, omdat ik niet zag dat er iemand midden op de weg voor ons stil stond. Dit was natuurlijk niet zo leuk, maar uiteindelijk hebben we alles netjes opgelost.