Peppelrode

Meet the Qwiek.team – Olaf Schmitz

Maak kennis met Olaf Schmitz. Olaf woont in Remscheid en brengt veel vrije tijd door met zijn twee dochters. Daarnaast rijdt hij op een motorfiets, reist veel, houdt van wandelen en luistert veel muziek.

Olaf Schmitz
Wat is je functie bij Qwiek?

Sinds september 2018 ben ik productspecialist bij Qwiek en verantwoordelijk voor de verkoop in de zuidelijke helft van Duitsland. Sinds ik ben begonnen als productspecialist, maak ik de Qwiek.up bekend in Duitsland en voer ik demonstraties uit in zorghuizen en ziekenhuizen.

Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met Qwiek?

Het eerste contact met Qwiek had ik op de Altenpflegemesse in Neurenberg 2017. Ik was gefascineerd door de Qwiek.up en heb zelf ervaren welke uitdaging dementie is voor de betrokken persoon, zijn familie en het personeel. Ik ben overtuigd van de aanpak van belevingsgerichte zorg, die bij Qwiek de basis vormt bij productontwikkeling. En van de mogelijkheden van de Qwiek.up. Toen duidelijk werd dat Qwiek het apparaat in Duitsland actief op de markt wilde brengen, was het me duidelijk dat ik een deel van dit succesverhaal wilde worden.

Waarom ben je een echte Qwiekser?

Omdat ik het gevoel heb iets goeds te doen met mijn activiteit en mensen gelukkiger te maken.

Wat is het beste dat je bij Qwiek hebt ervaren?

Ik kan een paar ervaringen herinneren met bewoners en verzorgers die enthousiast reageerden op de demonstraties. Ik ervaar dat eigenlijk elke dag. Een evenement was vooral gedenkwaardig voor mij. Een bewoner kwam naar een demonstratie en hij had net de huisdieren belevingsmodule. Terwijl ze reageerde, werd haar gevraagd of ze zelf huisdieren had, maar ze kon niet langer zichzelf noemen en kon alleen aantonen dat het kleine dieren waren. Toen kwam op onze ervaringsmodule, de variatie met de duiventil en dit was zo'n sterke reactie dat duidelijk werd dat de overleden echtgenoot van deze vrouw, ook duivenliefhebber is geweest.

Waar zie je Qwiek over 10 jaar?

Ik weet zeker dat de Qwiek.up (ook in Duitsland) een echt merk is geworden dat bijna iedereen in de zorginstellingen kent. We hebben een Qwiek vestiging in Duitsland en hebben hier ongeveer 15-20 mensen in dienst, die de markten in delen van Denemarken en Zwitserland bestrijken.

Wat wens je Qwiek nog toe?

Ik zou willen dat de filosofie van de mensheid bij Qwiek altijd standhoudt en we de wereld een beetje beter maken met onze producten.