Paul Voncken header

Meet the Qwiek.team - Paul Voncken

Maak kennis met Paul Voncken. Paul is één van de oprichters van Qwiek. Inmiddels mag hij zich de algemeen directeur noemen. In zijn vrije tijd heeft hij altijd fanatiek volleybal gespeeld, maar nu stopt hij zijn energie vooral in zijn gezin en Qwiek (en een beetje wielrennen). Op 22 augustus 2018 is Paul vader geworden van zijn eerste kindje.

Paul Voncken
Wat is je functie bij Qwiek?

Mijn officiële functie is algemeen directeur van Qwiek. Deze functie is tweeledig. Grotendeels focus ik mij op de marketing en het aansturen van het marketingteam. Ook heb ik de eer om 1 dag in de week met het ontwikkelteam mee te denken, daar kan ik mijn inspiratie in kwijt. Verder ben ik natuurlijk continue bezig met strategie en de plannen maken voor de toekomst van Qwiek.

Vijf jaar Qwiek, een mooie mijlpaal voor jullie als directie. Wat heeft dat voor jou betekend?

In vijf jaar Qwiek heb ik veel interessante mensen mogen ontmoeten (binnen en buiten de zorg) en we hebben een hecht team gevormd die dagelijks alles op alles zet om mensen echt een stukje levenskwaliteit terug te kunnen geven.

Verder is het de groei die we doorgemaakt hebben. Er is geen dag voorbij gegaan dat ik niets nieuws heb geleerd. Er zijn zoveel fases waar je doorheen bent gegaan en iedere fase had wel iets nieuws waar je jezelf in moest gaan verdiepen. Goede communicatie is niet altijd even makkelijk, het ontwikkelen van een volledig kantoor ook niet en dat zijn allemaal kleine dingetjes waar je als persoon gewoon heel veel van leert en dat gaat hopelijk nooit stoppen.

Waar ben je het meest trots op als je terugkijkt naar die 5 jaar?

Ze zeggen altijd dat je als organisatie na 5 jaar nog steeds een gezonde business hebt je daadwerkelijk een succesvol bedrijf hebt opgezet. Deze mijlpaal hebben we dus nu bereikt. Ik ben trots dat we een winstgevende onderneming hebben opgezet waar we heel veel mensen blij mee maken, iets dat zinvol is en een bewijs naar mijzelf toe dat het toch is gelukt. We hebben iets kunnen vinden waarin we kunnen doorgroeien, maar vooral iets waarmee we een betekenis aan de maatschappij kunnen geven.

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn mooiste herinnering aan Qwiek vijf jaar, dat zijn er toch echt heel veel.  Van een geëmotioneerde geluidsman door het effect van de Qwiek.up bij een zeer demente client, tot het mogen openen van de beurs middels de welbekende gongslag samen met de gouverneur van de provincie Limburg en alles daar tussenin.

Daarnaast hebben we ook gelachen toen iemand na een afspraak tegen mij en een collega zei: “succes met seksen”, in plaats van “succes met skiën” en zorgen onze onbevangen stagiaires en afstudeerders altijd weer voor leuke momenten.  We liggen hier regelmatig in een deuk met z’n allen. Dat zijn echt die dingen waardoor je iedere dag weer met een glimlach weer naar kantoor gaat.

Wat is je grootste droom voor Qwiek?

Ik hoop vooral dat we weer een stapje dichterbij zijn gekomen met het realiseren van onze missie “een wereldwijde zorghuisbeleving waar je naar uit kijkt”. Daarnaast moet Qwiek een onmisbare partner zijn geworden in de zorg met onze services en producten die we dan hebben.