Ruud Voncken

Meet the Qwiek.team – Ruud Voncken

Maak kennis met Ruud Voncken.
Ruud is getrouwd met Elly en heeft 2 zonen die inmiddels hun eigen nestje hebben. Als pre-pensionado is hij 2 dagen in de week bij Qwiek te vinden als inkoopmanager. In zijn vrije tijd is hij onder andere actief in het verenigingsleven en commissies. Ook onderhoud hij contacten met zijn gemeente over het bevorderen van de leefbaarheid in zijn dorp waarvoor hij zich intensief inzet.

Ruud Voncken

Wat is je functie bij Qwiek?

Mijn functie is inkoopmanager. Als inkoopmanager houd ik mij bezig met het managen van inkoopactiviteiten binnen Qwiek en het inkopen van materialen en diensten. Ik ondersteun tevens onze afdeling Sales en Servicedienst bij vragen over klantencontracten. Daarnaast houd ik mij bezig met voorraadbeheer en kantoormanagement. Verder ben ik de contactpersoon van onze belangrijkste productielocatie en stem daar commerciële en operationele zaken mee af.

Waarom ben je bij Qwiek gaan werken?

Als pre-pensionado had ik natuurlijk veel vrije tijd over en wilde ik die graag nuttig besteden. Ik kreeg de vraag of ik interesse had om voor Qwiek te werken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en ben voor Qwiek gaan werken.  Het is fijn om met jonge en enthousiaste mensen te werken. Hun visie op de toekomst en vastberadenheid om gestelde doelen te bereiken is fantastisch, getuige ook de tot nu toe behaalde successen bij Qwiek en de mooie vooruitzichten die in het verschiet liggen. Het geeft mij inspiratie en bovendien veel voldoening dat ik op deze wijze nog een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze maatschappij.

Wat is het mooiste dat je in jouw functie bij Qwiek hebt mogen doen?

Het uitbesteden van onze Qwiek.up. De voorbereiding hierop, marktverkenning, contractbesprekingen met potentiële leveranciers en uiteindelijk samen met de directie een leverancierskeuze maken. Dit was een grote stap voor ons omdat we de productie eerst nog volledig in eigen handen hadden. Inmiddels is gebleken dat deze stap wel een heel goede keuze was. We kunnen ons nu veel beter focussen op productinnovaties van bestaande en nieuwe producten voor onze groeiende verkoopmarkt in binnen- en buitenland.

Wat is je mooiste herinnering aan Qwiek?

De constructieve wijze waarop de zelfsturende teams binnen Qwiek opereren. Een hechte groep mensen die fantastisch samenwerken. Wat mij ook bij blijft is dat op kantoor plotseling een harde muziek (Can’t hold us van Macklemore) klonk en iedereen begon te dansen. Dat had onze salesafdeling bedacht en was aan mij nog niet verteld dat bij het afspelen van deze muziek een succes gevierd werd, want er was alweer een mooie verkoopdeal gesloten. Dit maakt de teamspirit wel heel bijzonder en is prachtig om mee te maken. Maar omdat we steeds meer deals sloten vieren we onze successen nu toch maar op een andere wijze.