Thilly Coppelmans

Meet the Qwiek.team – Thilly Coppelmans

Maak kennis met Thilly Coppelmans.
Thilly is woonachtig in Eindhoven. Naast creatieve bezigheden zoals schilderen en tekenen, vind ze het ook erg leuk om te bakken in haar vrije tijd. In haar rol als Industrieel ontwerper bij Qwiek kan ze haar creativiteit de vrije loop laten.

Thilly Coppelmans

Wat is je functie bij Qwiek?

Ik ben industrieel ontwerper bij Qwiek en ik richt me vooral op het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van de huidige producten van Qwiek. Ik ga dagelijks het gesprek aan met de zorg om de problemen te analyseren en probeer vanuit dat punt nieuwe producten te ontwikkelen.

Hoe ben je voor het eerst met Qwiek in contact gekomen?

Ik heb een aantal jaar geleden stage gelopen vanuit mijn opleiding Industrial Design aan de TU in Eindhoven. Tijdens mijn stage bij Qwiek heb ik aan diverse opdrachten gewerkt, waaronder aan een project gericht op de eenzaamheid bij ouderen. Ik heb uiteindelijk altijd het contact met Qwiek onderhouden, ook tijdens mijn uiteindelijke afstudeerproject. Na mijn afstuderen mocht ik direct aan de slag als industrieel ontwerper.

Hoe is je connectie met de zorg ontstaan?

De reden dat ik in de zorg werk komt eigenlijk vanuit mijn studie. In mijn studie ben je altijd heel gericht aan het werken met een visie. Na de ervaringen die ik had met mijn opa, die dementie heeft gehad, en de invloed van die ziekte op hem en op de omgeving wist ik al snel dat ik daar meer mee wilde doen. Mijn visie werd dus uiteindelijk het creëren van producten voor mensen die hulpbehoevend zijn.

Waarom ben je een echte Qwiekser?

Bij Qwiek werken is heel bijzonder. In mijn functie krijg ik de mogelijkheid om producten te ontwikkelen van concept tot aan creatie. Daarnaast is het heel leuk dat iedereen bij Qwiek samenwerkt. We werken altijd allemaal naar eenzelfde doel en dat motiveert iedereen.

Wat is het mooiste dat je tot nu toe bij Qwiek hebt meegemaakt?

Het mooiste dat ik bij Qwiek heb meegemaakt doet me nog altijd terugdenken aan mijn stageperiode. Ik heb toen een aantal van de belevingsmodules mogen ontwikkelen en testen. Bij een van de testen, de belevingsmodule Oud & Nieuw, was een hele vuurwerkshow te zien met de muziek van de Weense wals op de achtergrond. De man waarbij ik aan het testen was ging helemaal op in de muziek en was de hele tijd naar het vuurwerk aan het wijzen alsof die zelf buiten stond met Oud & Nieuw. Dat was heel mooi om dat effect van de Qwiek.up mee te mogen maken en heeft mij ook gemotiveerd om iets in de zorg te blijven doen.