Thomas Baumgartner

Meet the Qwiek.team – Thomas Baumgartner

Maak kennis met Thomas Baumgartner.
Thomas is een sportieveling die van muziek houdt en graag motor rijdt. 

Thomas Baumgartner

Wat is je functie bij Qwiek?

Mijn functie bij Qwiek is Sales Manager. Binnen mijn functie ben ik verantwoordelijk voor de organisatie, coördinatie en het beheer van de verkoop van onze Qwiek producten binnen Nederland. Het fijne aan deze functie is dat je met je team heel dicht bij de klant staat en dat ik daardoor binnen Qwiek ook vaak de link ben tussen de klant en ons marketing, service en ontwikkel team.

 

 

Waarom ben je bij Qwiek gaan werken?

Ik ben een echte Qwiekser geworden door het doel dat Qwiek behartigt. In mijn eigen familiesfeer heb ik meegemaakt dat iemand dementie heeft. Als je dan in het zorghuis op bezoek gaat, dan doet het pijn hoe erg het er eigenlijk aan toe gaat. Ook al doet de zorg het maximale dat ze kunnen. Het lastige is dat je ziet hoe moeilijk je familielid het geeft met de dagelijkse gang van zaken. Met dat in het achterhoofd vind ik het een mooi doel om voor een bedrijf te werken die iets voor deze doelgroep kan betekenen.

Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt bij Qwiek?

Dat was tijdens mijn tweede werkweek bij Qwiek. Tijdens de eerste week ben ik met Chris, mijn manager en degene die toen nog het onderhoud deed, meegegaan. De tweede week mocht ik alleen op pad, het was heel spannend en leuk om zelf alleen op verschillende plekken te komen en open gesprekken aan te gaan met de zorgverleners. Dan leer je pas echt hoe het in de zorg ervoor staat en wat de Qwiek.up voor een verschil kan maken.

Wat is je grootste blunder?

Mijn grootste blunder was toen ik in de eerste maand op kantoor een Qwiek.up demonteerde. Ik was te enthousiast over het feit dat ik wist waar het probleem op dat moment zat.  Ik wilde de Qwiek.up open maken en ik had om te testen de kabel nog even erin laten zitten, maar ik had de schakelaar van de verdeeldoos niet uitgezet, waardoor uiteindelijk de stroom volledig uitviel. Dat noem ik wel een blunder.

Waar zie je Qwiek over 10 jaar?

Als Qwiek zo blijft doorzetten als ze de afgelopen jaren hebben gedaan, dan ben ik heel benieuwd naar wat ze nog aan producten aan gaan bieden. Met het bedrijf van dit formaat dat blijft groeien, komt steeds meer geld vrij om terug in het bedrijf te investeren. Het is mooi om te zien dat er ook steeds meer geld en tijd in alle takken van ontwikkeling, sales, marketing en service geïnvesteerd kan worden. Ook kunnen we zo het maatschappelijke doel nog meer behartigen. Het is belangrijk dat het team het innovatieve en creatieve altijd in de vingers blijft houden.