QWIEK.UP

Qwiek.up, de audiovisuele
beleving tijdens zorgmomenten

  Klik hier en lees de onderzoeken en ervaringen

De Qwiek.up biedt de mogelijkheid tot het reguleren van prikkels, hierdoor kan deze eenvoudig als zorginterventie ingezet worden op zowel individueel niveau als in groepsverband.
 

  De Qwiek.up kan ingezet worden voor plafond en muur projecties.
  Intensieve samenwerking met zorgpersoneel heeft ervoor gezorgd dat de Qwiek.up zeer eenvoudig is in het gebruik.
  De Qwiek.up is een hoogwaardig product dat getest is conform de EMC norm voor medische producten.
  De Qwiek.up is door zijn eenvoud en mobiliteit ook makkelijk in te zetten door familie van cliënten

Gratis kennismaking Qwiek.up aanvragen


De verschillende inzetmogelijkheden van de Qwiek.up

Door beelden te projecteren die aansluiten op de persoonlijke behoeften en wensen van een cliënt, kan onder-of overprikkeling en daarmee diverse vormen van onbegrepen gedrag verminderd worden. Lees hieronder de 6 verschillende inzetmogelijkheden van de Qwiek.up:

Afleiding tijdens de ADL zorg

Afleiding tijdens de ADL zorg

De cliënt kan afgeleid worden tijdens een zorgmoment dat stress geeft. Door de aandacht te verleggen naar de rustige beelden en muziek kunt u rust en ontspanning creëren. Denk hierbij aan de momenten van verzorging of andere vormen van ADL.

Qwiek.up als welzijnsactiviteitQwiek.up als welzijnsactiviteit

De Qwiek.up maakt het mogelijk om verschillende activiteiten te organiseren voor ouderen in het verzorgingshuis en mensen met een verstandelijke beperking, zowel individueel als in groepsverband. Door bijvoorbeeld te genieten van een concert of belevingsmodule.

Afleiding tijdens de ADL zorg

Beweging stimuleren en mobiliseren

Met behulp van de Fit & Vitaal belevingsmodules kunt u cliënten stimuleren meer te bewegen. Deze modules zijn in samenwerking met verschillende fysiotherapeuten en de welbekende vitaliteitscoach en (olympisch) atlete Olga Commandeur ontwikkeld

Afleiding tijdens de ADL zorg

Hulp bij ongeremd gedrag (bv. seksualiteit)

Doordat de Qwiek.up mobiel is, is het een ideaal product om binnen de privéomgeving van de cliënt in te zetten. Hierdoor is het ook mogelijk om een innovatieve uitkomst te bieden rondom de seksuele en intieme behoeften van de cliënt. Meer lezen over dit thema? Bekijk hier het sensualiteitspakket.

Snoezelen in iedere ruimteIn iedere ruimte snoezelen

Door de mobiliteit van de Qwiek.up biedt deze de mogelijkheid om in iedere ruimte te snoezelen, bijvoorbeeld in de eigen omgeving, maar ook in de speciale snoezelruimtes. Zeer geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen met dementie.

Mentaal activeren door reminiscentieMentaal activeren door reminiscentie

Door het toepassen van reminiscentie kan de cliënt mentaal geactiveerd worden. Hierbij wordt de cliënt meegenomen in zijn eigen vertrouwde leefomgeving door het bekijken van de zelfgemaakte belevingsmodule met (oude) persoonlijke foto’s en herkenbare muziek welke wellicht herinneringen of gevoelens oproepen.

Vraag nu een gratis demonstratie aan op locatie Gratis demo

Keuze uit meer dan 250 variaties aan belevingen

Naar welke beleving bent u op zoek? Wilt u bijvoorbeeld de Qwiek.up inzetten als welzijnactiviteit of als ondersteuning tijdens de ADL? Bezoek onze webshop en ontdek ons brede scala aan belevingsmodules.

Bekijk alle belevingsmodules

QU boerderijleven
Voorbeeld belevingsmodule Qwiek.up
Een uitstapje naar de boerderij

Biedt vooral ontspanning, maar is ook geschikt om (onderlinge) interactie te bevorderen.

André Rieu
Voorbeeld belevingsmodule Qwiek.up
André Rieu in eigen huiskamer

Geschikt als gezamenlijke activiteit in de huiskamer, werkt zowel activerend als ontspannend.

"De Qwiek.up wordt nu bij ons al in meerdere zorgleefplannen opgenomen als alternatief van een vrijheidsbeperkende maatregel zoals medicatie. Er wordt dan een interventie geschreven voor de inzet van de Qwiek.up tijdens de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL betekenis) wanneer er onbegrepen gedrag voorkomt."

- Cindy, Welzijnsmedewerker bij Accolade zorg, Arendstate

Lees meer zorgervaringen

 

 

chart
Gemiddelde klantbeoordeling

Gebaseerd op 220 klantevaluaties, april 2020

Klantevaluaties

Qwiek.up

 

 

chart
Daling van onbegrepen gedrag

Gebaseerd op 220 klantevaluaties, april 2020

Onderzoeken

Expert aan het woord

“Mensen met dementie houden van kijken naar bewegende prikkels. Er is wel een onderscheid in het soort beelden dat ze graag zien. Ze moeten de beelden wel snappen. Ze moeten zijn aangepast aan de werking van hun brein. Het heeft geen zin mensen met dementie zomaar voor de TV te zetten. Geweld, schreeuwende reclames en praatprogramma’s: ze snappen er niets van. Ouderwetse taferelen van vroeger, waarbij niet veel gesproken wordt: daar kijken ze graag naar. Een groot beeldscherm met duidelijke kleuren is essentieel bij mensen met dementie.”

- Anneke van der Plaats, de dag door met dementie

Anneke van der Plaats

"Zonder beelden kan een dement persoon niet uit zichzelf iets bedenken. Als ze in een stille kamer in een stoel zitten, dan is hun hoofd leeg. Dat is heel beangstigend."

Meest gestelde vragen over de Qwiek.up


Heb ik 1 Qwiek.up per bewoner nodig?

Door de mobiliteit van de Qwiek.up is deze eenvoudig in te zetten bij meerdere bewoners op een afdeling. Uit de praktijk blijkt dat de meeste zorglocaties beginnen met 1 Qwiek.up voor een heel verzorgingshuis. Na deze succesvol te hebben geïmplementeerd wordt er vaak gekozen voor 1 Qwiek.up per afdeling om meerdere cliënten tegelijkertijd te kunnen ondersteunen tijdens de ADL.


Kunnen we de Qwiek.up ook eerst uitproberen?

Onze productspecialisten komen graag langs op jullie zorglocatie om de Qwiek.up uitgebreid te demonstreren. Mocht het nu zo zijn, dat jullie de Qwiek.up na deze eerste kennismaking specifiek willen uit proberen bij jullie bewoners, kan er een proefplaatsing aangevraagd worden. Tijdens deze proefplaatsing kunnen jullie de Qwiek.up een week uitgebreid testen. Interesse in een proefplaatsing? Neem dan telefonisch contact met ons op.


Kun je ook zelf beelden op de Qwiek.up zetten?

Naast ons grote aanbod aan belevingsmodules, kunt u als zorgverlener of familie er ook voor kiezen om zelf een belevingsmodule te maken. Dit kan met behulp van onze familiemodule of met een eigen USB-stick. Voor meer informatie over het maken van een persoonlijke belevingsmodule kunt dit document downloaden.


Waarom kunnen de 6 basismodules niet vrij gekozen worden?

Bij aanschaf van een Qwiek.up ontvangt u de 6 standaard belevingsmodules. Deze 6 belevingsmodules zijn door ons geselecteerd om zoveel mogelijk van jullie bewoners te voorzien in hun behoeften. Wanneer u op zoek bent naar een uitgebreider aanbod, kunt u via onze webshop extra belevingsmodules (59,99 euro per stuk) aanschaffen.


Hoe groot is de projectie op de muur/het plafond?

De grootte van de projectie is afhankelijk van de afstand. Hoe groter de afstand tussen de Qwiek.up en de muur, hoe groter de projectie. Zo heeft u zelf de mogelijkheid om te bepalen hoe groot u de projectie afspeelt. Wanneer u de Qwiek.up op 1 meter afstand van de muur plaatst, heeft u een projectie van 2 meter.


Heeft de Qwiek.up ook onderhoud nodig en zo ja, wat zijn de kosten hiervoor?

Uw Qwiek.up wilt u natuurlijk altijd zo optimaal mogelijk kunnen benutten en inzetten bij uw cliënten. Daarbij is het zeer belangrijk dat de Qwiek.up altijd naar behoren werkt en dat onverwachte problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Daarom bieden wij, naast de eenmalige jaarlijke onderhoudsbeurt, tegen een jaarlijkse prijs de Qwiek.up premium service (240 euro inclusief BTW) aan. Dit is een uitstekende service die uw Qwiek.up altijd up-to-date houdt en onheil voorkomt door een jaarlijkse controle. Bekijk onze Qwiek premium service pagina voor meer informatie.


Wij hebben al een andere zorginnovatie, wat is zo anders aan de Qwiek.up?

De Qwiek.up valt niet te vergelijken met andere zorginnovaties omdat de Qwiek.up samen met de klant ontwikkelt is op basis van behoeftes die in de zorg spelen. Alle belevingen zijn zo ontwikkeld dat ze voor herkenbaarheid zorgen en cliënten met dementie of een verstandelijke beperking aanspreken. Daarnaast is de Qwiek.up primair ontwikkeld voor gebruik tijdens de ADL. Denk hierbij aan onbegrepen en/of ongeremd gedrag.

Nog niet helemaal overtuigd? Graag laten onze productspecialisten u kennis maken met de Qwiek.up tijdens een uitgebreide demonstratie op uw zorglocatie. Deze kan hier aangevraagd worden.


Kan de Qwiek.up ook particulier aangeschaft worden?

Ja, mocht u interesse hebben om de Qwiek.up als particulier aan te schaffen, dan adviseren wij contact met ons op te nemen via e-mail of telefonisch.


Wat is het verschil met een beamer?

Een nauwe samenwerking met zorginstellingen- en professionals zorgt ervoor dat onze producten goed aansluiten op vragen en problemen die leven binnen het zorginstellingen. Hierdoor kunnen we de zorgverlening efficiënter maken, zijn er uiteindelijk minder kosten en blijft de kwaliteit van belevingsgerichte zorg hoog.

In tegenstelling tot een beamer is de Qwiek.up zeer mobiel en in de praktijk eenvoudig in gebruik waardoor deze bij 79,3% (gebaseerd op 220 klantevaluaties, april 2020) van de cliënten effectief is in het verlagen van onbegrepen gedrag. Het ruime aanbod aan unieke belevingsmodules, die wij zelf ontwikkelen, maakt het mogelijk om in te spelen op persoonlijke behoeften en het gewenste prikkelniveau van de cliënt.

Daarnaast is de Qwiek.up volgens medische maatstaven, in Nederland geproduceerd.