Qwiek.snooze

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Qwiek.snooze concept 

Waarom een muziekkussen en niet gewoon een radio naast het bed?
Onderzoek toont aan dat muziek, welke buiten het bed wordt afgespeeld, leidt tot dwaalgedrag. Dit wordt ook ondersteunt door de Vilans erkende muziekkussen interventie. Daarnaast zorgt de Qwiek.snooze ervoor dat het geluid je als het ware "omhelst".

Klinkt de Qwiek.snooze nog wel goed als je er een kussen op legt?
Het geluidsprofiel (verwerkt in de software) van de Qwiek.snooze is tijdens de ontwikkeling afgestemd op het gebruik van een (zorg)kussen. Dit zorgt ervoor dat de muziek zelfs beter klinkt met kussen in tegenstelling tot zonder kussen.

Kan de Qwiek.snooze ook zonder kussen worden gebruikt?
Indien iemand zonder kussen slaapt, dan raden we niet aan om de snooze zo op zichzelf te gebruiken. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn om de snooze onder het hoeslaken, onder een topper of onder een ander soort matje te leggen. De geluidskwaliteit en het comfort van de Qwiek.snooze zijn afgestemd voor gebruik in combinatie met een (zorg)kussen, Qwiek raad hierom ook aan de Qwiek.snooze altijd in combinatie met een kussen te gebruiken.

Werking product

Wat zijn de technische specificaties van de Qwiek.snooze?
In de handleiding bijgeleverd bij het product vindt u de specificaties. Bent u de handleiding kwijt? Neem dan contact op met info@qwiek.eu of bel +31 (0)45 369 05 10

Hoe is de Qwiek.snooze verbonden met het netwerk?
De Qwiek.snooze is niet verbonden met het netwerk. Om verbinding te maken met de Qwiek.snooze voor instellingen en data inzichten wordt gebruik gemaakt van een bluetooth connectie. U kunt verbinding maken met de Qwiek.snooze door gebruik te maken van de .snooze app.

Welke faciliteiten zijn er nodig om de Qwiek.snooze te gebruiken?
De Qwiek.snooze dient continu aan de stroom te liggen, dit betekent dat er een stroompunt binnen 2 meter van het hoofdkussenaanwezig moet zijn. Om de uitgebreide instellingen en slaapgegevens te gebruiken is een Apple iPad 3 of hoger, met iOS 11 of hoger noodzakelijk. Hierop kan de bijbehorende .snooze app geïnstalleerd worden.

Is het mogelijk de gebruiksdata van de Qwiek.snooze te verwijderen?
De gebruiksdata kan van de Qwiek.snooze verwijderd worden door middel van een reset. Instructies hiervoor kunt u vinden in de interactieve handleiding van de Qwiek.snooze.

App .Snooze

Kan elke apparaat zomaar met de Qwiek.snooze verbinden?
De .snooze applicatie en het streamen van muziek werken enkel tot een afstand van 10 meter binnenshuis. Om verbinding te maken met de .snooze heeft u een geïnstalleerde app en wachtwoord nodig. Of u dient fysiek de pairing modus te hebben aangezet.

Implementatie Qwiek.snooze

Kan de Qwiek.snooze ook ingezet worden als welzijnsproduct?
De Qwiek.snooze kan zeker bij de personen, waarbij deze ingezet wordt voor de slaapondersteuning, ook ingezet worden als welzijnsproduct om gedurende de dag tot rust te komen. Let op! Er wordt geadviseerd om de Qwiek.snooze in te zetten bij één persoon. Dit vanwege hygiënische overwegingen en het verzamelen en inzien van persoonsgebonden slaapgegevens.

Waar kan ik het slaapdagboek dat in de workshop besproken werd vinden?
Het slaapdagboek is te vinden in de interactieve handleiding van de Qwiek.snooze. Deze vindt u in de Qwiek.snooze app of de link in de interactieve handleiding.

Hoe zet ik de Qwiek.snooze effectief in?
Naast de Qwiek.snooze hebben wij ook een specifieke Qwiek.snooze workshop ontwikkeld waarin we verder ingaan op de implementatie en vergroting van de effectiviteit van de inzet van dit product. Voor meer informatie; neem contact op met Qwiek of kijk in onze webshop.

Kan ik de Qwiek.snooze bij meerdere personen inzetten?
De Qwiek.snooze is een persoonsgebonden product. Wanneer de Qwiek.snooze bij meerdere personen ingezet wordt zijn de inzichten niet meer representatief voor de cliënt. Daarnaast is het niet hygiënisch om de Qwiek.snooze bij verschillende personen in te zetten. Qwiek kan uw Qwiek.snooze reinigen indien gewenst, neem contact op met info@qwiek.eu voor meer informatie.

Data & Privacy

Welke data wordt er verzameld?
De Qwiek.snooze verzamelt lokaal informatie over de beweging en het geluidsniveau (dB). Er wordt hierbij dus geen geluid opgenomen of opgeslagen.

Hoe wordt data verzameld?
Slaapinzichten worden lokaal op de Qwiek.snooze verzameld en kunnen alleen via uw eigen Qwiek.snooze applicatie worden uitgelezen. Slaapdata ouder dan 7 dagen wordt vanzelf verwijderd.

Kan Qwiek mijn slaapdata zien?
Nee, dat kunnen we niet. Er lopen wel onderzoeken bij sommige klanten waarbij Qwiek met een speciaal kastje anonieme data verzameld om het slaapalgoritme te verbeteren. Hier is uw organisatie altijd van op de hoogte en heeft u expliciete toestemming voor gegeven.

Op welke manier wordt de privacy gewaarborgd?
Om de privacy te waarborgen verzamelt de Qwiek.snooze nooit persoonsgegevens. De data van de sensoren in de Qwiek.snooze is alleen gekoppeld aan het unieke serienummer van het product. Dit serienummer is bij Qwiek nooit gekoppeld aan een cliënt. Om de inzichten in de nachtrust te kunnen weergeven in de Qwiek.snooze app gebruikt Qwiek als bedrijf een beveiligde verbinding om de data uit te wisselen via de Qwiek.snooze en de app. Voor meer informatie zie www.qwiek.eu/privacy-en-disclaimer

Aankoop & demonstratie

Wat kost de Qwiek.snooze?
Meer informatie over de aankoop van uw Qwiek.snooze kunt u vinden in onze webshop.

Kan ik een demonstratie aanvragen van de Qwiek.snooze?
We bieden de mogelijkheid aan om de Qwiek.snooze uit te proberen door middel van een betaalde demonstratie. Voor meer informatie en het inplannen van een afspraak kunt u contact opnemen via info@qwiek.eu of bel +31 (0)45 369 05 10

Wat krijg ik als ik een Qwiek.snooze bestel?
Meer informatie over de aankoop van uw Qwiek.snooze kunt u vinden in onze webshop.

Reiniging

Kan de Qwiek.snooze in de wasmachine?
Nee, de Qwiek.snooze bevat delicate electronica die niet nat mag worden. U kunt de Qwiek.snooze reinigen volgens de voorschriften in de handleiding. Qwiek biedt ook een hygiënische reiniging aan voor uw Qwiek.snooze. Stuur een mailtje naar info@qwiek.eu voor meer informatie.

Kan ik de oppervlaktes van de Qwiek.snooze desinfecteren?
De hoes van de Qwiek.snooze kan worden afgenomen met een licht vochtige doek, met alcohol (70%), met een chlooroplossing (250ppm) of met waterstofperoxide (H2O2 - 1-5%).